HANCI AİLESİ GURUR DOLU

Oltu taşı tespih imalatçılığından olimpiyat madalyasına ulaşan Milli okçu Doğan Hancı’nın annesi Murviye Hancı, “Büyük gurur yaşıyoruz. Oğlum 12 sene boyunca verdiği emeğin karşını aldı. Çok mutluyuz. Bu başarı bir tek onundur” dedi.

13 Eylül 2012 Perşembe 10:08
HANCI AİLESİ GURUR DOLU

Hasan Ali ERDAĞI'nın haberi
29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında İngiltere’nin Başkenti Londra’da düzenlenen Paralimpik Olimpiyatları’nda Türkiye’ye bronz madalya getiren milli okçu Doğan Hancı, Hancı ailesine büyük gurur yaşattı. Evli ve dört çocuğu olan 42 yaşındaki Doğan Hancı’nın bu büyük başarı tüm Türkiye’yi olduğu gibi Erzurum’u da sevince boğdu. Olimpiyatlar tarihinde Erzurum’a ilk madalyasını kazandıran Milli okçu, önceki gün geldiği memleketinde ise şampiyon gibi karşılandı. Binlerce Erzurumlu Hancı’nın başarısına alkışlarıyla eşlik etti.
Olimpiyatların ardından Hancı’nın memleketi Erzurum’a gelmesiyle birlikte 19 günlük hasrette sona ermiş oldu. Hancı’nın gelmesine en çok sevinen eşi Hatice Hancı oldu. Eşini hava limanında çiçeklerle karşılayan bayan Hancı, yanından biran olsun ayrılmadı. Erzurum Valiliği tarafından milli okçuya hediye edilen altını da eşine Hatice Hancı taktı.

 

Murviye Hancı: ‘Anne çok yoruluyorum’ diyince ağlardık!

“Oğlum henüz dört yaşındayken yanlış iğne sonrasında tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamaya başladı” diyen anne Murviye Hancı, şuanda büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Bu başarının en büyük mimarının oğlu olduğunu söyleyen anne Hancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Doğan iş hayatına bir tanıdığımızın yanında Oltu taşı tespih imalatçılığı çırağı olarak başladı. Daha sonra bu işini geliştirdi ve Oltu taşı ustası olarak, broş tarzı ürünler işlemeye başladı. Bir gün bize anne ben oka gideceğim dedi. İlk başta biz bu duruma karşı çıktık. Olum bu halinle nasıl yapacaksın becereceksin dedik. O ise, ‘yok ben gideceğim’ dedi. Hocası ve arkadaşlarının yardımlarıyla gidip gelmekle okçuluğu ilk adımını attı. Sonra gelirdi eve anne ben yoruldum derdi. Bizde buna dayanamaz ağlar, üzülürdük. Babası bir memur ve 7 çocuk büyüttü. Bu imkanlarla bir ok aldı ve zamanla oğlumuz buralara geldi. Şuanda büyük gurur yaşıyoruz. Oğlum 12 sene boyunca verdiği emeğin karşını aldı. Çok mutluyuz. Bu başarının tek sahibi kendisidir. Yardım eden herkese teşekkürler”

 

Vali Öztürk müjdeledi, Cintimar’dan ‘memur oldun’ dedi

Dönemin Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in destekleri sonucu Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda (BESYO) asgari ücretle çalışan ve bodrum katta ikamet eden Hancı’ya önce Vali Sebahattin Öztürk memur müjdesi verdi. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’dan açıklama geldi. Doğan Hancı, olimpiyatlara gittiği gün devletimizin bedensel engellilere bir hizmeti olan memuriyeti de elde etti diyen Çintimar şöyle konuştu:

 “Kendisine valiliğimizin bünyesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde bir görev verildi. Biz de kendisini okçuluk salonuna verdik. Okçuluk salonumuz artık Doğan Hancı'nın kendi okçuluk salonu gibi olacak. Doğan Hancı'nın gece gündüz çalışarak önümüzdeki olimpiyatlarda altın madalya alması ve yeni sporcular yetiştirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz”

 

 

 

 

 

Editör

Son Güncelleme: 15.09.2012 13:43
Anahtar Kelimeler:
Doğan Hancı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.