ERZURUM’UN KADERİ ALTINORDU’YA BAĞLI

Kendi evinde Darıca Gençlerbirliği’ni Fatih Gültekin’in golleriyle 2-0 mağlup eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un play offa çıkıp çıkmayacağı hafta sonu Altınorduspor’un evinde Gümüşhanespor’dan alacağı sonuca göre belli olacak.

30 Nisan 2013 Salı 11:41
ERZURUM’UN KADERİ ALTINORDU’YA BAĞLI
Nurullah PALA


Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un kaderi Altınorduspor’un elinde. Ligin 33. Haftasında evinde Darıca Gençlerbirliği’ni 2-0’la geçen Erzurum Büyükşehir Belediyespor, play off şanısı son haftaya taşıdı. Bu hafta kendi sahasında Darıca Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup eden Erzurum ekibi Büyükşehir Belediyespor, puanını 61’e yükseltti. Yine Erzurum gibi play offa çıkmak isteyen Gümüşhanespor’da evinde Isparta Emrespor’u 2-0 mağlup ederek puanını 61 yaptı ve ikili averajla Erzurum’un üstünde yer aldı. Gümüşhanespor, 61 puanla beşinci sırada son haftaya girerken, Erzurum’da yine 61 puanla altınca sırada son haftada oynanacak olan Yozgat maçına gidecek. İki hafta önce deplasmanda şampiyon Altınorduspor ile 2-2 berabere kalarak bir puan alan Erzurum, şimdi Gümüşhane’nin Altınordu deplasmanında puan ya da puanlar kaybetmesini bekleyecek.

Erzurum Yozgat’a, Gümüşhane İzmir’e gidiyor
Altınorduspor’un şampiyon olarak 2. Lige direk yükseldiği Spor Toto 3. Lig 3. Grupta, Darıca ve Keçiörengücü de play off oynamayı garantileyen takımlar oldu. Ligde 62 puanla dördüncü sırada yer alan Kahramanmaraş Belediyespor, henüz ilk beşi garantilemesede ilk beş için en şanslı takım. Çünkü Kahramanmaraş, evinde ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Mardinspor’la karşılaşacak. Bu maçta Kahramanmaraş’ın puan kaybetmesi mucizelere bağlı. 61 puanlı altıncı sıradaki Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Yimpaş Yozgatspor ile son haftada deplasmanda karşılaşacak. Erzurum’un rakibi Yozgat, ligde rahat ve sadece prestij için sahaya çıkacak. Ligde şu anda 61 puanla beşinci sırada bulunan Gümüşhanespor ise İzmir deplasmanına mutlak galibiyet için gidecek.

Altınordu golcü bir takım
Ligde iki hafta önce şampiyonluğunu ilan etmesine rağmen, Altınorduspor, golcü takım olma özelliğini sürdürüyor. Ege temsilcisi Altınorduspor, Pazar günü İstanbul’da Malte deplasmanındaydı. Şampiyon Altınordu, gol düellosu şeklinde geçen maçta Maltepe ile 3-3 berabere kalarak, formda olduğunu gösterdi. Şampiyon olmasına rağmen ligi bırakmayan Altınorduspor’un golcü takım olma özelliği Erzurumluları da umutlandırıyor. Erzurum taraftarı, Altınorduspor’un Gümüşhanespor’u mağlup etmesini bekliyor. İki hafta önce Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile evinde 2-2 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan eden Altınorduspor’da  yöneticiler, “Biz son haftanın son saniyesine kadar onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimin play offa kalacağı bizi ilgilendirmez, Altınorduspor bütün maçlarını kazanmak için sahaya çıkar. Yine öyle olacak ve biz maçlarımızı kazanmak için sahaya çıkacağız” demişti.

Belediye Bingöl kazanıp bekleyecek
Doğu Anadolu Bölgesi’nin 3. Ligdeki temsilcilerinden Bingölspor’un play off kaderi de son haftaya bağlı. Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden ve ekonomik kriz ile eksik kodroya rağmen, ilk beş sansını sürdüren Belediye Bingölspor, Batman Petrol mağlubiyeti ile ilk beş konusunda büyük bir yara aldı. Yeşil-beyazlılar, 2-1 mağlup oldukları Batman Petrol maçından sonra 53 puanda kaldı. Aydın’ı deplasmanda mağlup eden Sivas 4 Eylül Belediyespor, puanını 56’ya yükselterek, Belediye Bingölspor karşısında önemli bir puan avantı sağladı. Sivas ekibi son haftada küme düşmesi kesinleşen Gebze ile oynayacak ve evindeki maçta bir beraberlik alması durumunda bile play offa çıkacak. Belediye Bingöl ise evinde İskenderun’u mağlup edip, Sivas 4 Eylül Belediyespor’un da Gebze karşısında üç puan kaybetmesini bekleyecek.

Editör

Son Güncelleme: 30.04.2013 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.