CİRİT AŞKI ENGEL TANIMIYOR

Türk ata sporlarından olan cirit, 732. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Festivali’ne damga vurdu.

07 Eylül 2013 Cumartesi 17:23
CİRİT AŞKI ENGEL TANIMIYOR
Geçen senenin birinci takımı Erzurum ile ikincisi Uşak takımlarının yarıştığı mücadele izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Kıran kırana geçen mücadeleyi Erzurum Cirit Takımı kazandı. Erzurum takında mücadele eden Emrah Karaoğlu, at sevgisini hiçbir şeye değişemediğini, maddi imkansızlıkla rağmen cirit sporunu bırakmadığını söyledi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM AMA ATIMDAN VAZGEÇMİYORUM

Cirit sporunun en yaygın olduğu il olan Erzurum takımında mücadele eden Emrah Karaoğlu, cirit sporunun kendisini çok heyecanlandırdığını ve atın üstünde neredeyse kendini kaybettiğini söyledi. Asgari ücretle çalıştığını söyleyen Karaoğlu, “Cirit sporu bize atalarımızdan kaldı, ben bu işi babamdan öğrendim ve çocukluğumdan beri bu sporu yapıyorum. Şuan asgari ücretle çalışıyorum, yeri geliyor çocuklarımın nafakasını bu ata yediriyorum, ancak ondan vazgeçemiyorum çünkü onu çok seviyorum ve yanında huzur buluyorum” diye konuştu.

Geleneksel Sporlar Dalları organizatörü Hikmet Güloğlu, ciritin Türk dünyası açısından çok önemli bir spor dalı olduğunu vurguladı. Güloğlu, tarihte savaş eğitimi olarak kullanılan ciritin günümüzde yaşatılmaya çalışıldığını söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 07.09.2013 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.