BB ERZURUMSPOR HARAKİRİ YAPTI

Şampiyonluk yolunda İstanbulspor karşılaşmasından sonra Kocaeli Birlikspor maçını da kaybeden BB Erzurumspor şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

admin
admin
05 Mart 2017 Pazar 19:59
BB ERZURUMSPOR HARAKİRİ YAPTI

BB Erzurumspor, sahasında ağırladığı Kocaeli Birlikspor’a 1-0 mağlup oldu. Kocaeli Birlikspor maçında 90 dakika boyunca, galibiyet isteyen taraf Erzurumspor’du. Ancak, ikili mücadelelerde zayıf kalan, orta sahada hakimiyet oluşturamayan mavibeyazlı ekip konuk ekip kontrataklarında kalesinde gol tehlikesi yaşadı. Orta saha ile defans ve forvet kopukluğu Erzurumspor’u gol yollarında etkisiz bıraktı. Forvetteki oyuncuların formsuzluğu da eklenince mavibeyazlı ekip sadece golü istemekle yetindi.

Kazım Karabekir Stadyumu’nu dolduran taraftarlar ellerinden geleni yaparken, oyuncuların vasat futbol ortaya koymaları taraftarı da hayal kırıklığına uğrattı. BB Erzurumspor’un aldığı bu yenilginin ardından lider İstanbulspor ile puan farkı 5’e çıktı.

Erzurumspor’un golcüleri Mert Nobre ve özellikle de Mehmet Albayrak’ın formsuzluğu, rakip takım defansını rahatlatan unsurlardı. Ekip oyunu sergileyemeyen, havadan atılan toplar ve uzun paslarla gol arayan mavibeyazlı takımın hemen tüm oyuncuları ikili toplarda zayıf kaldı. Alişan Ural ve Ferit Erişçi dışında pres yapan futbolcu olmadı.

Karşılaşmanın kırılma anı 60’ıncı dakikada yaşandı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Murat Paluli rakip takım kalecisinin sağından topu plaseledi, ancak top önce direğe sonra da kaleci Fatih’in kucağına gitti. Kaçırılan bu gol Erzurumspor’u olumsuz etkilerken rakip takım bu pozisyondan 10 dakika sonra Onur’la yakaladığı pozisyonu gole çevirerek maçı kazandı.

Rakip takım maçın ilk yarısında 43’üncü dakikada yüzde yüzlük bir gol pozisyonu elde ederken, ilk yarıda mavibeyazlı ekibin bu da kaçar mı denilecek pozisyonu olmadı. Erzurumspor ikinci yarıda iki kez yüzde yüzlük gol pozisyonu yakaladı. 60’ıncı dakikada Murat Paluli ve 85’te Serdar Deniz’in elde ettiği pozisyonlar golle sonuçlanmadı.

Erzurumspor hemen tüm hava toplarında etkisiz kaldığı gibi, Ferit Erişçi dışında ikili mücadelelerde başarı kazanan futbolcusu yoktu. Ferit Erişçi, kanat oyuncusu Erhan Çelenk’in eksikliğini iyiden iyiye hissederken, Erhan’ın 80’nden sonra oyuna alınması fayda sağlamadı. Fatih Gül’ün oldukça formsuz olması da sonuca tesir eden faktörler arasındaydı.

MAÇIN KARNESİ

Stat: Kazım Karabekir

Hakemler: Ali Şansalan, Deniz Turgut, Sezgin Çınar, Adnan Deniz Kayatepe

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Ahmet xx, Murat xx (Dk. 72 Erhan x), Alişan xx, Fırat xx, Doğan Can xx, Erdem xx, Fatih xx (Dk. 80' Mustafa x), Ferit xx, Mehmet xx, Mert xx, Halil xx (Dk. 84 Serdar x)

Kocaeli Birlikspor: Fatih xx, Kürşat xx, Turgay xx, Burak xx, Umut xx, Aydın xx (Dk. 83 Mutlu x) , Erdi xx, Uğur xx, Alp xx(Dk. 68 Onur x), Emre xx, Uğur xx

Goller: Dk. 75 Onur (Kocaeli Birlik Spor)

Sarı kartlar: Erdi, Aydın, Kürşat, Fatih (Kocaeli Birlik Spor) Alişan, Halil (B.B. Erzurumspo

HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI

Ofspor A.Ş. 1-1 Sivas Belediye Spor

Erzurumspor 0-1 Kocaeli Birlik Spor

Tepecik Spor A.Ş. 0-3 İstanbulspor A.Ş.

Kömürspor 1-1 Nazilli Belediyespor

Fethiyespor 1-1 K.Maraşspor A.Ş.

Keçiörengücü 1-1 Amed

Bucaspor 3-1 Pendikspor

Anadolu Üsküdar 0-0 Anadolu Selçukspor

Karagümrük A.Ş. 1-1 Hacettepe Spor

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.