BAŞKAN’DAN TARAFTARA TEŞEKKÜR

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un hafta sonu Kazım Karabekir Stadı’nda oynadığı Kahramanmaraş Belediyespor mağlubiyetini ve maçta çıkan olayları değerlendiren Başkan Saim Özakalın, “Toplu bir hareket yoktur” dedi.

31 Ekim 2012 Çarşamba 15:27
BAŞKAN’DAN TARAFTARA TEŞEKKÜR

Furkan NEHRİ

Hafta sonu Kazım Karabekir Stadı’nda Kahramanmaraş Belediyespor ile oynana maçın 45’inci dakikasında futbolcular arasında çıkan olay sonucu Mavi Beyazlı ekibin kaptanı Cabir Coşar kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Saha içindeki olay zaman zaman taraftar ve polisi karşı karşıya getirdi. Olayların büyümemesi için tribünlere çıkan kulüp Başkanı Saim Özakalın ve Teknik Direktör Taşkın Güngör taraftarları güçlükle sakinleştirdi. Maçta polis ile taraftar arasında çıkan arbedenin yakışmadığını söyleyen Başkan Özakalın taraftarları sağduyulu olmaya davet etti. Çıkan olayların taraftar grubuna mal edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Özakalın “ Sezon başından beri hep söylediğimiz gibi taraftarsız bir takım düşünülemez. Bizlerde deplasmanlara gidiyoruz, orada gördüğümüz sıkıntıları biliyoruz, bizim taraftarımızın sıkıntı yaşadığımız bölge taraftarlarından daha iyi olduğu kanaatindeyim. Bizim şehrimizin insanı Türkiye’ye örnek olmuştur, taraftarımız da örnek olmalıdır. Maç stresinden dolayı bazı uygunsuz hareketler yaşandı. Fakat şunu kesin olarak söylemeliyim ki toplu bir hareket yoktu. Bizde taraftarımızı yatıştırdık. Onlardaki özveriyi gördük sahayı tıklım tıklım doldurmuşlardı hepsine teşekkür ediyorum.”

Maçın ilk devre sonlarında yediği kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan Cabir Coşar’ın en az iki maç ceza alacağını ifade eden Başkan Özakalın “Hiçbir futbolcunun takımı 10 kişi bırakma lüksü yoktur. Futbolun her şeyden önce centilmenlik esası içinde şekillenmesi gerekir.  Cabir’in çok güzel başladığı maçta, güzel oyununu golle süslediği maçın stresinden dolayı o anda fevri davranmasından böyle bir olay gelişti. Umarız bir daha böyle bir olay yaşamayız” diye konuştu.  Kurban bayramının dördüncü günü oynanan maçta taraftarlara çifte bayram yaşatmayı hedeflediklerini ancak bunu başaramadıkları için üzgün olduğunu söyleyen Başkan “Dört maçlık seri yakalamıştık Bu maçta lehimizde gidiyordu fakat kazanamadık. Bu dünyanın sonu değildir. İnşallah Beylerbeyi deplasmanın da kazanıp yeniden seri galibiyetlerle ilk yarıyı en iyi yerde kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Çıkan olaylardan dolayı takıma para cezası gelebileceğini söyleyen Saim Özakalın” Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun bu konuda ki uygulamaları kesindir. Artık bu olaylar stadyumlarda yaşanmamalıdır. Federasyondan çıkan kesin bir karar yok ama kulübümüze muhtemelen para cezası kesilecek” dedi.

Erzurum taraftarlarına teşekkür eden Başkan Saim Özakalın, birlik mesajı verdi. Takımın ismini eleştirenlere de sert çıkan Başkan şöyle konuştu: “Erzurumspor’un birinci lig dönemindeki seyirci sayısı kadar bu maçta taraftarımız vardı. Şehrimizde futbola bir hasret var. Artık takımın isminini şu yada bu oluşu çok da önemli değildir, yeter ki kentimizi temsil eden takımlardan başarı gelsin. Hep beraber yakışmadığımız bu ligden üst liglere çıkalım.”

 

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2012 19:21
Anahtar Kelimeler:
Saim Özakalın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.