BAKAN KILIÇ, KAYAK FEDERASYONU’NU SUÇLADI

Kuzey Disiplini Yarışları'nın bütçe yetersizliği sebebiyle iptal edildiği yönündeki iddiaları kabul etmeyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kayak Federasyonu'nun, Spor Genel Müdürü'nün ricasına rağmen kendi kararını kendisinin verdiğini ve uluslararası federasyona bu yarışların Türkiye'de yapılamayacağı noktasında bir yazı gönderdiği yönünde bilgilerinin olduğunu söyledi.

15 Kasım 2012 Perşembe 09:51
BAKAN KILIÇ, KAYAK FEDERASYONU’NU SUÇLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kuzey Disiplini Yarışları'nın bütçe yetersizliği sebebiyle iptal edildiği yönündeki iddialara ilişkin, "Türkiye'de yapılan yüzlerce büyük organizasyonla kıyaslandığında ne para yönüyle ne organizasyon büyüklüğü bakımından reddedilmesi söz konusu bir organizasyon değil. Yani dev görünümlü bir organizasyon değil, bizim için kolayca yapılabilir bir organizasyon" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, katıldığı bir televizyon programında Kuzey Disiplini Yarışları'nın bütçe yetersizliği sebebiyle iptali yönündeki iddialara açıklık getirdi. Kılıç, Kayak Federasyonu'nun, Spor Genel Müdürü'nün ricasına rağmen kendi kararını kendisinin verdiğini ve uluslararası federasyona bu yarışların Türkiye'de yapılamayacağı noktasında bir yazı gönderdiği yönünde bilgilerinin olduğunu söyledi. Bu organizasyonun kolayca yapılabilecek bir organizasyon olduğuna işaret eden Kılıç, bunun bütçeyle alakalı olmadığını ve federasyonun kararının olduğunu ifade etti. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile bu konuyu görüştüğünü belirten Kılıç, "Sayın Baykan'ın bana ifadesi, federasyon başkanıyla görüşme halinde oldukları ve gereken zamanda para aktarımında bulunacağımız ve Kuzey Disiplini Yarışları'nın iptal edilmemesi. Uluslararası federasyona da hızla bu yönde yazı yazmaları ricasını kendilerine ilettiği noktasındadır. Ben bu noktadaki beyana itimat ediyorum. Burada detaylarıyla arkadaşlarım ilgileniyor" diye konuştu. Kuzey Disiplini Yarışları'nın Türkiye'de ve Erzurum'da yapılmasına yönelik olarak temasların devam ettiğini bildiren Kılıç, "Erzurum için o kadar büyük rakamlar harcandı ki o tesisleri kazandırmak için bugün bahse konu edilen rakamların adeta eskilerin değimiyle irapta mahalli yok" şeklinde konuştu.Türkiye'nin bu organizasyonu kaybetmesinin asla söz konusu olmadığını kaydeden Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu organizasyon için bugün böylesi bir paranın ödenmesi gerekli de değil. Yabancılar gelecek, Türkiye'de bu yarışlar yapılacak. Organizasyon yapılırken kullanım sırasında bu paranın varlığına ihtiyaç duyulacak. Ben abartılı bir yaklaşım ve biraz da istismar arayışındayım bu konuyla ilgili, ama gereken çalışma dediğim gibi sürdürülüyor. Eğer iş işten geçmediyse bu organizasyon Türkiye'de yapılacak. Kaldı ki Türkiye'de yapılan yüzlerce büyük organizasyonla kıyaslandığında ne para yönüyle ne organizasyon büyüklüğü bakımından reddedilmesi söz konusu bir organizasyon değil. Yani dev görünümlü bir organizasyon değil, bizim için kolayca yapılabilir bir organizasyon."

Editör

Son Güncelleme: 15.11.2012 09:57
Anahtar Kelimeler:
Suat Kılıç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cembeli 2012-12-26 23:10:18

bakan yalan süylüyor