ÜLKÜ OCAKLARI ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KUTLUHAN YAZICI AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI

Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Kutluhan Yazıcı, 1 Kasım seçimleri için AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

09 Eylül 2015 Çarşamba 16:14
ÜLKÜ OCAKLARI ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KUTLUHAN YAZICI AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI
Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Kutluhan Yazıcı, 1 Kasım seçimleri için AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 1997-2001 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve Erzurumlu kimliği ile ön plana çıkan, yıllardır AK Parti Genel Merkezi’nde çok önemli ve hassas görevler üstlenen Yazıcı, verilen görevleri titiz ve disiplin çerçevesinde başarı ile tamamlamasıyla dikkat çekiyordu. Akademik kimliği ile de siyasi fikirler üreten Yazıcı, AK Parti ve ülkemiz için büyük önem arzeden 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde gerek birinci tercihi olan Ankara 1. Bölge’den ve gerekse ikinci tercihi olan Bursa’da iddialı olduğunu açıkladı.
Gerek ülkücülerin ve gerekse de Erzurumlu hemşerilerinin gönüllerine girerek, onların TBMM’deki temsilcisi olmaya kendini adadığını ifade eden Yazıcı, “Artık bilinmelidir ki ülkücülerin de, Erzurumluların da partisi AK Parti’dir. AK Parti milletimizin partisidir. Güzelim ülkemizi yönetmeye aday olmayan, değil gövdesini, elini bile taşın altına koymaktan çekinenler lütfen çıkıp desinler, ‘biz bu iktidar sorumluluğunu alamayız, biz başbakanlık yapamayız’ gerçeğini kapalı kapılar ardında değil, bu ülke için samimi olarak canını, malını feda edecek, ülkücülere açıklasınlar, haykırsınlar.” dedi.  
Yazıcı, “Ankara 1. Bölgedeki ve Bursa’daki HDP milletvekilliğini AK Parti’ye kazandırma konusunda çok iddialı, çok heyecanlı ve motive olmuş durumdayız. Listede Ankara 1. Bölgede dokuzuncu sıraya, Bursa’da ise onuncu sıraya talibiz.“ ifadelerini kullandı.
“AK Parti'nin tek başına iktidar olmadığı bir ortamda milletvekili olmak istemiyorum” diyen Yazıcı “Bunun için de AK Parti'ye tek başına iktidarı getirecek olan Ankara 1. Bölgede dokuzuncu sıraya, Bursa’da ise onuncu sıraya talibim. Ülkemde yeniden huzur, güven ve istikrar ortamının hakim olması noktasında elimden geldiği gayreti gösterecek, AK Partimizi yeniden tek başına iktidara taşımak için çalışacağım.” diye konuştu.
KUTLUHAN YAZICI KİMDİR?
1970 Horasan doğumlu olan Kutluhan Yazıcı, ilk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Önce Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Yazıcı, Yüksek Lisansını Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümünde tamamlarken, doktorasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde sürdürüyor.
Sırasıyla Atatürk Üniversitesi İİBF, Pamukkale Üniversitesi İİBF ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başlayan Kutluhan Yazıcı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde uzman, başuzman ve Personel Daire Başkanı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nde İdari ve Mali İşler Daire Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı, Hacettepe Üniversitesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, Teknokent A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Klinik A.Ş’de de Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Yazıcı 2015 seçimleri için TBMM’deki danışmanlık görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.
Kutluhan Yazıcı, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Hacettepe Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile 1997-2001 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
“Demokrasimiz İntihar mı Ediyor” ile “Yeniden Milli Yapılanma” adlı yayınlanmış iki kitabı da bulunan Yazıcı, İngilizce ve Fransızca biliyor.
TBMM’de milletvekili danışmanlığının yanısıra, TBMM sporda şiddet, rüşvet, teşvik ve şike komisyonu danışmanlığı, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Özel Kalem Müdürü, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı Danışmanı, AK Parti Genel Merkez Genel Sekreterlik Danışmanı ile Başbakanlık Müsteşarlığı Danışmanı olarak görev yaptı.
    

Editör

Son Güncelleme: 09.09.2015 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.