KHK, SAĞLIKTAKİ KALİTEYİ ARTTIRACAK

Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman, Kamu Hastaneler Kurumu’nun (KHK) sağlıktaki kaliteyi daha da arttıracağını söyledi.

30 Ekim 2012 Salı 09:22
KHK, SAĞLIKTAKİ KALİTEYİ ARTTIRACAK

Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman, Kamu Hastaneler Kurumu’nun (KHK) sağlıktaki kaliteyi daha da arttıracağını belirterek, ilgili birimin kurumlar arasındaki iletişimi güçlendireceğini bildirdi. Duman, “Sağlıkta dönüşümün son ayağı Teşkilat Yasası’dır. Onunla ilgili son aşamaya gelindi. İlimize genel sekreter olarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin  Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan atandı. Kamu Hastahaneler Kurumu’na bağlı olarak hizmet verecekler daire başkanları hizmet verecek. Sağlık 3’e ayrıldı; Kamu Hastaneler Kuırumu, Halk Sağlığı Kurumu ve İl Sağlık Müdürlüğü... Kamu Hastaneler Kurumu Genel Sekreteri’nin altında 3 başkan var” dedi.

KHK ile ilgili bir yıl önce çalışma yaptıklarını anımsatan Duman, şunları kaydetti:

“Biz bunun çalışmasını bir yıldır yapıyorduk. Bunun hem ülkemiz insanına daha kaliteli bir sağlık hizmeti verilmesi açısından hemde yerinden yönetim açısından çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Sağlık hizmetlerinin yerinden yönetimini her zaman biz benimsemiştik. Şimdide aynı tavrımızı sürdürüyoruz. Kamu Hastaneler Kurumu’na atanan arkadaşlarımız sağlık adına hem tıbbi hem mali hemde idari açıdan daha iyi hizmetler verebilecek güçtedir.  Bizim idareciler nezdinde bazı taleplerimiz oldu. Sözleşmeli idareciler hakkında taleplerimiz oldu. Sağolsunlar onlarda dikkate alındı. Bu artık bir geçiş dönemi. Bundan sonra hem genel sekreterlik düzeyinde hemde sivil toplum düzeyinde çalışmamız daha sıcak ilişkilerle ve kurumlarla daha iyi diyalog içerisinde gerçekleşecek.”

 

“Hizmet satın alımına karşıyız”

Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman, sağlıkta hizmet satın alımına karşı olduklarını belirtti.

Duman, şöyle devam etti:

“Biz hizmet satın alımına her zaman karşı olduk. Hizmet satın alımının hem kalitesizliği hemde örgütsüz toplumu beraberinde getirdiği inancındayız. Biz diyoruz ki; işte bunları 4-B veya 4-C statüsünde faydalanma imkanı varsa o şekilde bunlara da imkan tanınsın. En azından bunlarda görev bilinci oluşsun. Çünkü geçici olarak çalışan hiçkimsede bu görev bilincini bir türlü aşılayamadık ve insanın hayati önem arzettiği bir yerde çalışması hakikaten zordur. Buralarda çalışan insanlarımızın devletin kendi memur eliyle yapılması bizim her zaman önceliğimizdir. Biz bununla ilgili bir sempozyum yapmayı da genel merkez olarak düşünüyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Sağlık Bakanımızın katılımıyla bu konuyu enine boyuna tartışmayı düşünüyoruz. Bu sempozyumla ilgili bakanlarımızı Erzurum’a davet edeceğiz.”

Editör

Son Güncelleme: 30.10.2012 10:34
Anahtar Kelimeler:
Abdullah Duman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.