FESTİVAL COŞKUSU

Erzurum'da bu yıl ilki düzenlenen kış Sporları Festivali düzenlenen kortej yürüyüşü ile start aldı.

26 Ocak 2012 Perşembe 15:54
FESTİVAL COŞKUSU
Tarihi Çifte Minareli Medrese Önünde toplanan yüzlerce davetli askeri bando işleğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşındaki Atatürk anıtına kadar yürüdü. Vatandaşlar kortejde yer alan ünlü sanatçılara yoğun ilgi gösterdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Erzurum Valiliği, öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, Atatürk Üniversitesi, Türkiye Kayak federasyonu, Türkiye Buz Federasyonu tarafından organize edilen festivalde birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Kortej yürüyüşüne Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Selami Altınok, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, 2011 Eurovizyon Birincisi Azeri Sanatçı Nigar, Erzurumlu sanatı İbrahim Erkal, nurallah Akçayır, Teyo pehlivan tiplemesiyle üne kavuşan Cumhur Seval, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Türkiye'nin bir çok ilinden gelen halk oyunları ekibi, sporcular katıldı.
Erzurum Valisi Sebahattin Ötürk, İHA'ya yaptığı açıklamada, Erzurum'un 2011 Üniversiade oyunlarından sonra kış sporlarında marka bir kent haline geldiğini belirterek, "Bugünkü festivalde çok renkli başladı. Kış sporları festivalini önümüzdeki yıllardan itibaren geleneksel hale getirerek devam ettireceğiz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise sporun kardeşliğin simgesi olduğunu ifade ederek, "Erzurum kış sporlarında çok yol aldı. Erzurum'da bütün kış sporları yapılabilecek alt yapı mevcuttur. Bugünkü festivalde bir çok etkinlik yer alacak." dedi,
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da organizasyon içerisined yer almaktan dolayı mutlu olduklarını kaydederek, "2011 Ünivresiadeın ardından kış sporları alanında önemli bir merkezi haline gelen Erzurum'da bu tür aktiviler sürekli devam edecektir" dedi.
2011 Eurovizyon birincisi Azeri Sanatçı Nigar da Erzurum'a ilk defa geldiğini gördüğü atmosfer karşısında çok mutlu olduğunu söyledi. Nigar yarın düzenlenecek konserde Erzurumlularla buluşacağını belirtti.
Festival etkinlikleri kardan heykel ve resim sergisi ile devam edecek.

Editör

Son Güncelleme: 26.01.2012 15:55
Anahtar Kelimeler:
FESTİVAL COŞKUSU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.