Bu komisyon göstermelik değil, görülmelik!

admin
admin
29 Mart 2024 Cuma 10:08
Bu komisyon göstermelik değil, görülmelik!

Vedat REFAYELİ

Bizde sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarında genelde başkanlık ve yönetim kurullarının yanısıra bazı alt kurul ve komisyonlar kurulur, oluşturulur ama genelde de bu komisyonlar göstermelik olur.

Ne denilirse denilsin, laf olsun torba dolsun mahiyetindedir çoğu yerde bu kurul veya komisyonlar.

Ama Erzurum Barosu, kurduğu Kültür Sanat Komisyonu ile beni çok şaşırttı, bildiğim tüm ezberlerimi bozdu. Oluşturulan Kültür ve Sanat Komisyonu, bildiğin komisyon!

Özelikle genç avukatlardan oluşan komisyon, kendi içlerindeki devi uyandırmış, müziğe adamışlar kendilerini ve çok iyi bir fotoğraf verir olmuşlar.

TEMA Vakfı başkanlığını da yürüten genç Avukatlardan Onur Demirceylan’ın başını çektiği müzik topluluğu, Türk Sanat Müziği be Türk Halk Müziği başta olmak üzere kendilerini müziğe adamışlar.

Çarşamba ve Cuma günleri Erzurum Barosu’nda biraraya gelen genç avukatlar, müzik becerilerini yansıtıyorlar, koro oluyorlar.

Sadece 2 ay gibi kısa sürede bayağı bir iddialı konuma geldiklerini gözlemlediğim ekipte enstrüman çalanların da, söyleyenlerin de Avukat olması ayrı bir güzellik, nicelik.

Habip Cemşîn şefliğini yaptığı müzik topluluğunun özellikle Erzurum türkülerini ayrı bir tatda çalıp söylemeleri dikkatlerimizden kaçmıyor, görün anlarsınız beni.

1 Mayıs’ta Atatürk Üniversitesi Mavi Salon’da konser vermeyi hedefleyen topluluğu buradan tebrik ediyor, böylesine kıymetli bir sanatsal çalışmaya öncülük eden Talat Göğebakan başkanlığındaki baro yönetimini ayakta alkışlıyorum.

İyi ki sanat var.

İyi ki siz varsınız.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.