İŞSİZLERİN YENİ UMUDU: İŞ KOÇLARI

Erzurum İŞKUR bünyesinde faaliyet sürdüren iş koçları diğer adıyla iş ve meslek danışmanları, işsizlerin yeni umudu oldu. İş koçları iş gücü piyasasına ara eleman yetiştirmek için kentteki işsizlere istihdam sağlıyorlar.

14 Kasım 2012 Çarşamba 16:01
İŞSİZLERİN YENİ UMUDU: İŞ KOÇLARI

Muhiddin YAZICIOĞLU

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde faaliyet gösteren iş koçları diğer tanımlamayla iş ve meslek danışmanları, işsiz gençlerin yeni umudu oldu. Anadolu’nun birçok kentinde olduğu gibi Erzurum’da da bulunan iş koçları iş gücü piyasasına ara eleman yetiştirmek için tabiri yerindeyse gezmedik yer bırakmadılar. İş ve Meslek Danışmanı Köksal Tiryaki, iş koçlarının günümüzde işsizlere iş bulmak için çalıştıklarını kaydetti. Tiryaki, “Erzurum iş kurumunda iş ve meslek danışmanı 19 kişiyiz.  Erzurum ve çevresindeki işgücü piyasasındaki işçi ve işveren ilişkilerini, istihdam sorununu, yerinde tespit edip sahada çalışıyoruz. Türkiye İş Kurumuna müracaat eden vatandaşın kaydını alıp, bire bir görüşüyoruz. Fiziki yapısına, mesleğine ve eğitim durumuna göre uygun iş bulmaya çalışıyoruz ve mülakatlar için eğitiyoruz. Erzurum’da özel sektörleri ziyaret ederek eleman ihtiyacı varsa talebi alıp işsiz bireyleri işverenle buluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Kadınlara yönelik projelerde eğitimler verdiklerini söyleyen Tiryaki, şöyle devam etti:

 “Erzurum Türkiye iş kurumu müdürlüğü olarak çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kadın istihdamının desteklenmesi için yaptığı ‘Kadın Kulübü Projesi’nde yer alıyoruz.   Kadın kulübü kuruldu uzun süre iş hayatından uzak kalmış bayanlara motivasyon eğitimlerin veriyoruz. Öz geçmiş hazırlaması için yardımcı olacak bilgiler ve mülakat tekniklerini öğreterek işi almaya hazırlıyoruz.  Şuan eğitim verdiğimiz bayanlar kulübünde 10 kişi bulunmakta bayanların eğitim durumlarına bakmaksızın hepsi bir sınıfta. Burada bir istatistik  veri çıkaracağız. Verdiğimiz bilgilerle hangi eğitim grubuna sahip kişiler daha rahat iş bulabilecek ona bakacağız.”

 

İş koçlarının amaç ve işlevi

İş ve meslek danışmanlığı, meslek seçimi aşamasında bulunan, iş bulmada ve seçmede güçlükleri olan kişilere yardım olan bir birim olarak faaliyetine başladı. Mesleki uyumsuzluk problemleri bulunan, mesleki becerilerini geliştiremeyen, mesleğini veya işini değiştirmek isteyenlere yeni fırsatlar sunan iş koçları, kişisel özellikleri baz alarak iş gücü piyasasına ara eleman buluyorlar. Bu doğrultuda bireyin istek ve durumuna en uygun mesleği seçmesi, seçtiği işle ilgili eğitim imkanlarından yararlanması, işe yerleştirilmesi ve işe uyumunun sağlanmasıyla ilgili sorunların çözümüne sistemli olarak yardımcı oluyorlar.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 16:08
Anahtar Kelimeler:
İş Koçları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.