Yörelerine özgü ürünlerle Türk bayrağını yaptılar

Ülkenin 81 ilinden öğrencilerin yörelerine özgü fındık, mantı, kadayıf ve çay yaprağı gibi ürünlerle yaptığı Türk bayrakları Erzurum'da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

admin
admin
10 Nisan 2019 Çarşamba 22:51
Yörelerine özgü ürünlerle Türk bayrağını yaptılar

Türkiye'nin 81 ilinden öğrencilerin yörelerine özgü ürünleri kullanarak yaptığı Türk bayrakları Erzurum'da sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde kentte düzenlenen "81 İlde Şanlı Bayrağım" Projesi, Erzurum MNG Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Proje ile ülkenin 81 ilinden öğrencilerin kendi yörelerine ait fındık, mantı, kadayıf ve çay yaprağı gibi ürünleri kullanarak yaptığı Türk bayrakları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Çok sayıda kişinin çocuklarıyla ilgi gösterdiği sergi, Türkiye'nin 81 ilinin ardından Azerbaycan, Fas ve Tunus'ta da sergilenecek.

Aziziye Fatih İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan proje koordinatörü Canan Şentürk Barışık, yaptığı açıklamada, 81 ilin dışında yurt dışından Azerbaycan, Fas ve Tunus'tan da proje ortaklarının bulunduğunu söyledi.

Ülkedeki 81 ilde öğrenim gören öğrencilerin kendi yörelerine özgü ürünleri tanıtarak Türk bayrağını tasarladığını ifade eden Barışık, "Tasarımlar önce Konya'da bulunan proje kurucumuz Dilek Uğur tarafından bu ilde daha sonra Sakarya, Düzce, Eskişehir'de sergilendi. Şu anda bunu Erzurum'da sergiliyoruz. Her yöreye özgü ürünler kullanılarak hazırlanan Türk bayraklı sergimiz 81 ili gezdikten sonra Azerbaycan, Tunus ve Fas'a gidecek." diye konuştu.

Projede yer alan öğretmenlerden Hatice Çetinel Mertyürek de öğrencilerin yörelerine özgü ürünlerle Türk bayrağı yaptığını vurgulayarak, "Öğrencilerimiz, Trabzon'dan fındık kabuğu, Kayseri'den mantı, Erzurum'dan kadayıf kullanarak Türk bayrağını işledi. Bu çalışmayı anaokulu, ilkokul ve ilkokul öğrencileri yaptı. Yurt içi ve dışındaki sergilerin ardından çalışma Konya'daki Bayrak Müzesine bırakılacak." ifadelerini kullandı.

MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açılan sergi 1 hafta boyunca gezilebilecek. Ayrıca sergiyi gezenlere de Türk bayrağı rozeti hediye ediliyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTürk Bayrağı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.