TRT TARİHİNDE İLK

TRT Erzurum Aşık Reyhani Stüdyosu, canlı yayına ev sahipliği yaptı. Nurullah Akçayır, sevilen türkülerini Erzurum’dan seslendirdi.

20 Ekim 2012 Cumartesi 10:55
TRT TARİHİNDE İLK

Mehmet Ali Yılmaz
Nurullah Akçayır’ın sunuculuğu ve yönetmenliğini yaptığı “Radyo Günleri ” adlı program, Erzurum Aşık Reyhani stüdyolarında 18 Ekim Perşembe günü yayın hayatına başladı. Programın ilk  konuğu Erzurum Radyosu sanatçılarından Kenan Tuna, seslendirdiği  birbirinden güzel Erzurum türküleri ile izleyicilerle buluştu.Yöre aşıkları Rahim Sağlam ve İhsan Yavuzer, “Aşıklık” geleneğinden örnekler verirken, Erzurum Bar ekibi de oyunlarıyla programa renk kattı. Sunuculuğunu ve müzik yönetmenliğini yaptığı  “Radyo Günleri Erzurum” da Nurullah Akçayır’da bağlamasıyla, Erzurum yöresi türküleri ile stüdyoya ismi verilen merhum Aşık Yaşar Reyhani’nin eserlerini seslendirildi. Programın açılışında Sadi Akatay’a ait Bar şiirini seslendiren Akçayır, büyük beğeni topladı. TRT Erzurum Müdürlüğünün Aşık Reyhani stüdyosunda yayın hayatına başlayan “Radyo Günleri Erzurum” adlı programa; Didem Dilara Duman, Tülay Özer, Fatih Koçak ve Mahmut Kıvanç her hafta solist olarak katılacak. Nurullah Akçayır’ın sunumu ve müzik yönetmenliğiyle ilk canlı yayınını yapan “Radyo Günleri Erzurum” geniş izleyici kitlesi yakalayarak, Erzurum Halk’ının ilgisi ve katılımıyla ilk sınavını başarıyla verdi. Her hafta perşembe günleri TRT Müzik ekranlarında canlı yayınlanacak program, saat 15:00- 16:30 saatleri arasında izleyiciyle buluşacak.  Sevilen Erzurumlu sanatçı Nurullah Akçayır, memleketinde böyle bir program ile ekranlara gelmenin mutluluğunu yaşayarak, hemşerilerinden destek istedi. Bölgenin kültürünü ekranlara getirmenin önemine değinen Akçayır, “ Bu program sayesinde Doğu Anadolu’nun müziği, folkloru ve törelerinin tanıtımı yapılacak. Birbirinden değerli konuklar programımıza katılacak. Bu bir ilk, ilerde başka projeler ile Erzurum gündeme gelebilir. Teknolojik imkânlar ile donatılmış stüdyo, şehrimiz için bir şans” diye konuştu.

 

 

 

 

Editör

Son Güncelleme: 20.10.2012 12:53
Anahtar Kelimeler:
Nurullah Akçayır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.