SOBA BAŞI SOHBETLERİ

PUSULA’daki Erzurum manzaraları adı altında köşe yazıları ile de tanınan Nizamettin Korucu, tam bir kültür adamı.

admin
admin
17 Ocak 2017 Salı 12:15
SOBA BAŞI SOHBETLERİ
Bosna Caddesi’nde dar bir sokakta yllardır faaliyetini sürdüren İnşirah Kitapevi’nin de sahibi. Küçücük, mütevazi dükkanında kitapseverlerin aradığı her türden kitabın satışını yapan Korucu’nun en güzel tarafı da dükkanını sıcak kalbi ve sürekli yanan sobası ile aile ortamına sokmuş ve günün hemen hemen her saatinde açık olması. 
İşte orada adını ‘sobabaşı sohbetleri’ verdiği dost ziyaretlerini gördükçe inanılmaz mutlu oluyorum. Bir kitapçıda aradığın her şeyi sunuyor sevgili Nizamettin Korucu. Gerçi bir denk gelmedi onunla soba başında bir sohbet ama başka dostlarla paylaşımlarını gördükçe insanın bu adama kanı daha çok ısınıyor.  Yaşlı, genç, bay, bayan her hafta samimi dostlarla sıcak sobasının etrafında gördükçe onu, ‘işte bu’ diye insan haykırası geliyor! ‘’Para her şey değil’’ diyor sevgili Korucu her şeyden önce. Zaman zaman şiir sohbetleri yapıyor burada, zaman zaman da kitaplar üzerine söyleşiler. Bunlar çok güzel hareketler. Saylarını artırsak keşke bu tür hem sıcak ortamların hem de böyle sıcak insanların. İyi ki varsın Nizamettin Korucu. İyi ki varsın dostlar.

Editör

Son Güncelleme: 17.01.2017 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.