MEKRUH KADINLAR MEZARLIĞI’NA YOĞUN İLGİ

Ayla Kutlu’nu yazıp Zafer Kayaokay’ın yönettiği “Mekruh Kadınlar Mezarlığı” adlı oyun Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Gümüşhane’de sahnelendi.

21 Kasım 2012 Çarşamba 20:16
MEKRUH KADINLAR MEZARLIĞI’NA YOĞUN İLGİ

Gümüşhane Kültür Merkezinde izleyici ile buluşan oyunu, aralarında Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın da bulunduğu 320 kişilik tiyatrosever ilgi ile izledi. Salonda üniversite öğrencilerinin yoğunluğu dikkat çekerken, gecikmeli başlayan oyuna bile geç kalanlar tepkiyle karşılandı. Görsel ve oyuncu performansı açısından üst düzey bir oyun izlediklerini ifade eden tiyatroseverler, sosyal aktivite bakımında kısıtlı imkânlara sahip Gümüşhane’ye, bu tür turne programlarında daha fazla yer verilmesini istedi. Oyun sonrası izleyicilerin fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştığı tiyatro sanatçısı Cengiz Toraman ise kendisinin, Erzurum Devlet Tiyatrosu ile birlikte Gümüşhane’ye dördüncü kez geldiğini söyledi. Salondaki seyircinin birebir oyunun içerisinde yer aldığını ifade eden Toraman, “Güzel bir salonda, genç ağırlıklı iyi bir seyirci topluluğuna karşı oyunumuzu oynadık. Bizler burada olmaktan mutlu olduk. Umarım, Gümüşhaneli tiyatroseverlerde oyunumuzu beğenmiş ve bizlerle birlikte olmaktan mutlu olmuşlardır” dedi. Oyun ile ilgili bilgiler de veren Toraman, Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak yeni sezonun ikinci turnesini Gümüşhane ve Bayburt illerinde gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kalabalık bir oyuncu grubundan oluşan bir oyunla birlikte turne yaptıklarını kaydeden Toraman, “Tiyatro sanatçısı olarak 31 kişiden oluşan bir oyun oynuyoruz. Bu akşamla birlikte otuzun üzerinde gösterim yaptık. Yarın akşam da Bayburt’ta izleyiciler ile buluşacağız” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 21.11.2012 20:17
Anahtar Kelimeler:
Erzurum DT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.