KAPLANOĞLU VE KÜÇÜKÖNER'E BÜYÜK ONUR

Lütfü Kaplanoğlu ve Mustafa Küçüköner ‘eserleriyle’ Portekiz Uluslararası VI. Douro Gravür Bienali’nde...

17 Ağustos 2012 Cuma 12:16
KAPLANOĞLU VE KÜÇÜKÖNER'E BÜYÜK ONUR
Gravür alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan ve bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Baskı Sanatları Bienali ‘ne (International printmaking Douro Bienal) Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi Resim Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Mustafa Küçüköner ve Yrd. Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu da katılıyor.
2012 de altıncısı düzenlenen Douro Bienali’nin küratörü NUNO CANELAS’ın özel davetiyle Bienale katılan Küçüköner ve Kaplanoğlu’nun ikişer gravürü Portekiz’in Alıjo kentinde sergileniyor.
10 Ağustosta başlayan ve 30 Eylül’e kadar devam edecek olan Bienal’de 63 ülkeden 325 sanatçı 630 eseriyle yer alıyor. Türkiye’den beş sanatçının katıldığı bu uluslararası gravür Bienali, baskı resim alanında büyük bir prestij ve uluslararası alanda tanınırlık ve temsil alanında önem arz ediyor. Kaplanoğlu, 2012 ‘de Kanada London’da, Toronto’da ve Danimarka Kopenhag’da yapmış olduğu gravür sergilerinin devamında bu daveti aldığını bildirdi.

Editör

Son Güncelleme: 17.08.2012 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.