İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİ ANILACAK

Büyük mutasavvıf İbrahim Hakkı Hazretleri Atatürk Üniversitesi’nce düzenlenecek sempozyumda anılacak.

14 Kasım 2011 Pazartesi 21:39
İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİ ANILACAK
16-18 Kasım 2011 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan “Bütün Yönleriyle Erzurumlu İbrahim Hakkı” Sempozyumu"na Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden bilim adamları katılacak.
16 Kasım günü başlayacak sempozyum öncesinde Erzurum’dan Tillo’ya temalı bir fotoğraf sergisi açılacak.
Sempozyum Kültür ve Gösteri Merkezi’nde saat 14.00’te düzenlenecek törenle başlayacak. Törende İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Mahmut Erol Kılıç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.H.Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ birer konuşma yapacak. Açılışta Mustafa Doğan Dikmen ve Tasavvuf Topluluğu konseri yer alacak. Sempozyumda 17 Kasım’dan itibaren 5 oturumda 15 panelle İbrahim Hakkı Hazretleri tüm yönleriyle ele alınacak.18 Kasım günü ise sempozyumun bir değerlendirmesi yapılacak.
Erzurumlu İbrahim Hakkı, birçok bilim dalında olduğu gibi sanat ve kültür alanlarında da çok sayıda araştırmanın konusu oldu. Sempozyumun amacı, akademisyenler arasındaki iletişim ve işbirliğini güçlendirmek, aynı zamanda Erzurum’da çağının en önemli isimlerinden biri olan gerek dinî ve gerekse fennî ilimlere vakıf büyük âlim ve mutasavvıf İbrahim Hakkı Hazretlerini bilimsel bir platforma taşımak, bilim dünyasına tanıtmak, onunla ilgili bilgileri, bilinmeyenleri katılımcılarla paylaşmak olarak belirtildi. 
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Samih Diyarbakır’ın Başkanlığına yapacağı sempozyumun ana konuları ise şöyle belirlendi: İbrahim Hakkı’da Dini ve Tasavvufi İlimler, İbrahim Hakkı ve Edebiyat, İbrahim Hakkı’nın Dili, İbrahim Hakkı ve Fen Bilimleri, İbrahim Hakkı ve Kültür, İbrahim Hakkı’ Astroloji ve Astronomi, İbrahim Hakkı ve Sanat.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.