DT GENEL MÜDÜRÜ MUSTAFA KURT’TAN EDT’NA MORAL ZİYARETİ

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Genel Müdür Yardımcısı Ercan Serin, Erzurum Devlet Tiyatrosunu ziyaret ederek Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) Müdürü Levent Aras ve yetkililerden bilgi aldılar.

02 Eylül 2013 Pazartesi 09:21
DT GENEL MÜDÜRÜ MUSTAFA KURT’TAN EDT’NA MORAL ZİYARETİ
Hafta sonu gerçekleşen ziyaret sırasında 3 Ekim tarihinde perdelerini Meraki adlı oyunla Erzurumlu tiyatro severlere açacak olan EDT’nın çalışmaları hakkında bilgi alan DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, ardından Erzurum Devlet Tiyatrolarının Aşağı Mumcu Caddesi üzerinde bulunan sahne binasına geçerek sanatçı ve teknik personelle bir araya geldi. Ziyareti sırasında çalışmaları devam eden Meraki oyununun da provasını izleyen Genel Müdür Kurt ve Genel Müdür Yardımcısı Serin’e burada da oyunun rejisörü Ömer Naci Topçu tarafından oyun hakkında bilgi verildi.

Bütün bölgeleri gezerek Devlet Tiyatrolarında görev alan personelle birebir iletişim kurmayı, onların sorunlarını dinleyerek yerinde çözümler bulmayı ve devlet tiyatrolarının çalışmalarını yakından takip etmeyi amaç edindiklerini belirten Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, bu hafta sonu da EDT’su sanatçıları ve personeliyle bir araya gelmek istediklerini ifade etti. Oldukça keyifli bir oyun provası izlediğini dile getiren Genel Müdür Kurt; “Gerçekten de renkli, keyifli, aksiyonu bol olmanın yanı sıra toplumun her kesimine rahatlıkla hitap edebilen bir oyun provası izledik. Başarılı bir reji çalışması gördük, şuan provasını izlediğimiz oyunumuz bakanlığımızın katkılarıyla ve genel müdürlüğümüz öncülüğünde bu yıl düzenlenecek olan birçok uluslararası festival ve tiyatro organizasyonunda rahatlıkla turne yapabilecek sanatsal estetiğe ve yetkinliğe sahip. Gerek sahne üstünde görev alan sanatçı arkadaşlarımız gerekse de sahne arkasında ki görevli teknik personelimiz her zaman olduğu gibi bu oyunda da ellerinden gelen en üstün gayreti gösterme eğilimindeler. Çok dinamik, genç ve yetenekli bir Erzurum Devlet Tiyatrosu ekibi var karşımızda. Diğer bölgelerde görev yapan sanatçı arkadaşlarımıza ve teknik personelimize duyduğumuz tam güveni Erzurum Devlet Tiyatrosu ekibine de duyduğumuzu ifade etmek isterim. İnanıyorum ki 3 Ekim’de perde diyecek olan Erzurum Devlet Tiyatromuzu bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi kalabalık, heyecanlı bir tiyatro seyircisi yalnız bırakmayacak. Erzurum da yaşayan tiyatro severler 2013-2014 tiyatro sezonunu bu genç ve başarılı personelimizle dopdolu geçirecektir.” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Genel Müdür Yardımcısı Ercan Serin’in gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Aras ise yaptığı açıklamada, “ Sayın Genel Müdürümüz ve Sayın Genel Müdür Yardımcımızın Erzurum Devlet Tiyatromuzu ziyaretleri bizleri son derece onurlandırmış ve sevindirmiştir. Bu ziyaret gerek sanatçı arkadaşlarımız için gerekse de teknik personelimiz için moral ve motivasyon açısından önemli bir ziyaret. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Erzurum Devlet Tiyatromuzun çalışmaları ve yeni sezon programımız hakkında kendilerine bilgiler sunduk.Genel Müdürlüğümüzün bölge müdürlüklerimizle olan iletişimini böylesine üst seviyede tutması bizler için son derece önemli bir husus. Ümit ediyorum ki bu mükemmel iletişim başarılı sonuçlarla meyvelerini verecektir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 02.09.2013 09:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.