BUZDAN SANAT ESERLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan buzdan eserler gözleri kamaştırdı.

24 Şubat 2012 Cuma 16:33
BUZDAN SANAT ESERLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu ve öğrencilerinin gece eksi 35-40 derece soğukta çalışarak yaptıkları buzdan sanat eserleri, dün akşam düzenlenen törenle görücüye çıktı. Kavukçu'nun 'Mevsimler ve Biçimler' adını verdiği gözleri kamaştıran serginin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak yaparken, Mehmet Kavukçu davetlileri buz tutarak zırh haline gelen ceketiyle karşıladı.
Soğuk havasıyla meşhur Erzurum'a uygun olarak buz sanatını konuşturduklarını belirten Kavukçu, "Eksi 35-40 derecede çalışarak bu sergiyi hazırladık. Suyu havaya fışkırttığınızda yere buz olarak düştüğünü gördük. Kedi damdan dama atlarken donmuş rivayetini de unutmadık. Bunun için de kedinin donan halini de sergimize yerleştirdik" dedi.
Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisindeki binaların dış yüzeylerini ve binalardan bağımsız bazı mekanları buzla giydiren Kavukçu, "Sanatın ben merkezciliğini, tek tipliliğini ya da bir merkeze indirgenmişliğini ısrarla ve merkez dışı sorguluyorum. Gerek yaşadığımız şehrin doğal şartlarından yararlanarak, gerekse sanatın ve hayatın bize sunduğu olanaklarla yapıyorum bu sorgulamayı. Binaların dış yüzeyine buzlarla kaplı strükturlar yerleştiriyorum. Bu strükturların içlerine yine daha önceki çalışmalarımızda da kullandığımız kübik formlar yerleştirerek, çok boyutlu biçimler sunuyoruz. İçerisinde strafor malzemeyle doldurulan bu fraktal yapılar geometrik formlara, bu formlar ise su ile püskürtülerek buzdan yeni formlara dönüşüyor" diye konuştu.
Buzdan sergi katılımcıların beğenisini toplarken, bazı davetliler buzlu zeminde yürümekte güçlük çekti. Buzlu zeminde düşen davetliler gülmekten kendilerini alamadı.
Öte yandan, Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Editör

Son Güncelleme: 24.02.2012 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.