YUVALAR YIKILIYOR “SEVGİ EVLERİ” GELİYOR

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni hizmet politikasında, tüm yurt ve yuvaların koğuş sistemli toplu mekanların, Sevgi Evleri’ne dönüştürülmesi yönündeki uygulamalarına başladı.

05 Aralık 2012 Çarşamba 10:02
YUVALAR YIKILIYOR “SEVGİ EVLERİ” GELİYOR

Mehmet Ali YILMAZ ve Ufuk İNCE'nin haberi
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eski adıyla Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü, 35 yıla yakın fiziki şartlara sahip olan yurt ve yuvaları yeni icraat politikaları doğrultusunda modern ve çağdaş binalar yapmak için eskilerini yıkıyor. Fiziki şartların yurt ve koğuş sistemi olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, “Bakanlığımızın yeni icraat politikasında, tüm yurt ve yuvaların dubleks evlere dönüştürülmesi yer alıyor” dedi.
5 yıldır görevini sürdüren Murat Aydın sözlerine şöyle devam etti:
“Bakanlığımızın yeni icraat politikası çerçevesinde 2009 yılında Erzurum’un muhtelif yerlerinde mevcut arsalarımızın dönüştürülmesi ve milli emlak müdürlüğünden arsalar bulunarak bakanlığımıza yenileme projemizi teklif ettik. Şuanda 40 kapasiteli Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’mizin inşaatını bitirdik ve teslim aldık. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin kaba inşaatı bitti. Erkek yetiştirme yurdu ve Çat yolundaki Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası şuanda yıkım aşamasında..”  Yuvalardaki çocukları kız yurduna yerleştirdiklerinden bahseden Aydın, “ Çat yolundaki yuvamızın yerine 0-18 yaş 100 kişi kapasiteli dubleks evler ve idari bina yapılacak. 10 çocuğun bir dublekste kalabileceği evler yaparken, park bahçelerini ve çevre düzenlemesini de yapacağız. Bu evlerin adı da “Sevgi Evleri” olacak. Yaklaşık bir yıl içersinde bu iki yerimizin bitmesi planlanıyor. Bittikten sonra yaklaşık 100 çocuğumuzu o siteye taşıyacağız. Sportif yeşil alanları ve kapalı spor salonunu da yaptırarak orada yaşayacak çocuklarımıza modern, çağdaş bir yerleşim alanını kullanıma açacağız” ifadelerini kullandı. 4. inşaatlarının Çat yolundaki Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası olduğunu belirten Murat Aydın, “5. inşaatımızın ihalesini Özel İdare yapıyor. Erzurum’da Gaziantep ve Ankara’dan sonra inşaat, proje ve yatırımda Türkiye’de müdürlük olarak 3. sıradayız. 2 yıl içerisinde 8 adet yatırımımız var. Bakanlığımız 5 yıl içerisinde Türkiye’de yurt ve koğuş sisteminden “Sevgi Evi” modeline geçmek istiyor, buna göre hazırlanıyor. Dadaşkent’in üstünde 50 kişi kapasiteli “Erkek Sevgi Evi” yapacağız. Çat yolundaki Zübeyde Hanım Çocuk Yuvasının yerine yapacağımız yere de site içerisinde 100 kişi kapasiteli dubleks evlerimizi yapmış olacağız” dedi. Yuvalarda yaşayan çocukların psikolojilerini düzeltmek adına Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Erzurum Halkı’nın uygun zaman ve zeminlerde valilikten izin alarak yuvalardaki çocukları ziyaret etmelerini istedi.

Editör

Son Güncelleme: 05.12.2012 10:04
Anahtar Kelimeler:
Sevgi Evleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.