'YÜREĞİ YETİYORSA ERZURUM'DAN ADAY OLSUN'

Aydın Şengül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili aday adayı olması ve ön seçime girmesini değerlendirdi.

20 Mart 2015 Cuma 11:44
'YÜREĞİ YETİYORSA ERZURUM'DAN ADAY OLSUN'
Aydın Şengül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili aday adayı olması ve ön seçime girmesini değerlendirdi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca siyasi parti liderlerinin genellikle yaşadıkları yerlerden ya da memleketlerinden aday olduklarına dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "Adnan Menderes Aydın'dan, Süleyman Demirel Isparta'dan, Deniz Baykal Antalya'dan, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'dan aday oldular. Sayın Kılıçdaroğlu ben Derisimli Kemal'im diye bağırıyordu. Bence onun Tunceli'den aday olması gerekir. Ya da yüreği yetiyorsa Konya'dan Erzurum'dan aday olsun. Ucuz kahramanlık peşinde koşuyor" dedi.
Şengül şöyle konuştu: "Bu karara CHP'li vekil aday adayları da isyan ediyor. CHP'de kontenjan sayısı artarken 2. bölgeden aday adayı olanlar büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Haksız bir rekabet ile karşı karşıya kaldılar. Kılıçdaroğlu madem demokrasiden bahsediyor o zaman kontenjanların hepsini kaldırsın. Bu arada CHP'liler yıllarca bizim adaylarımıza ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Sayın Binali Yıldırım'a 'ithal aday' yakıştırması yapmışlardı. Acaba Sayın Kııçdaroğlu'nu Yamanlar'da bıraksak Kemeraltı'nı bulabilir mi? Kendisi ithal olmuyor mu? Bir de CHP nasılsa kimi koyarsak koyalım İzmir'den iyi oy alıyoruz mantığıyla hareket ediyor. Bu İzmirlilere yapılmış en büyük hakarettir. Bütün bunlara İzmirli seçmenler 7 Haziran'da gerekli cevabı verecektir." 

Editör

Son Güncelleme: 20.03.2015 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.