YENİ EĞİTİM SİSTEMİ KURAN ÖĞRENMEYE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI

Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Türkiye’nin yüzde 51’i kuran okumayı bilmediğini ifade ederek 4+4+4 yeni eğitim sisteminin kuran öğrenmeye büyük kolaylık sağladığını söyledi.

26 Nisan 2014 Cumartesi 12:02
YENİ EĞİTİM SİSTEMİ KURAN ÖĞRENMEYE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI
Erzurum’un Yakutiye Müftülüğüne bağlı kuran kurslarından mezun olan hafızların diploma töreninde konuşan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Biz hocalar olarak ne kadar çok çalışırsak çalışalım kuran kurslarımızın sayısı ne kadar çok olursa olsun ama hala kuran okumayı bilmeyenler var. Biz insanlara kuran öğretmeyi amaç edindik ancak ama Türkiye’nin yüzde 51’i hala kuran okumayı bilmiyor. Bu yüzden daha çok insana kuran öğretmeliyiz.” dedi.

YENİ EĞİTİM SİSTEMİ KURAN ÖĞRENMEYE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI

Yeni eğitim sisteminin kuran öğrenmeye büyük kolaylık sağladığını vurgulayan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, “Yakutiye İlçemizi diğer ilçelere ve şehirlere göre mukayese edildiğinde hafızlık eğitimi noktasında büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak yapmış olduğumuz bu eğitimde bir takım eksikliklerin olduğunu tespit ederek bunların çözümüne fikirler üretmekte ve bunları hayata geçirmeye çalışmaktayız. Hafızlık eğitimi problemlerinin çözümü olarak sekiz yıllık kesintisiz eğitim sonucunda kuran kursuna kayıt olan öğrenciler 15-20 yaş arasında şekillenirken bunların hem hafızlığı hem de yönetimi sıkıntılar meydana getiriyor. Ancak 4+4+4 yeni eğitim sistemi bu konuda bize kolaylık tanıdı. İlköğretimin 4.sınıfından sonra çocukların kuran kurslarına kayıt olabilme imkanı sağlamıştır. Bu vesile ile biz geçen yıl yapmış olduğumuz çalışma neticesinde şuanda ilköğretimin 4.sınıfından mezun olan bu çocuklarımızdan iki tane sınıf oluşturmuş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 26.04.2014 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.