VALİ ÖZTÜRK'TEN YENİ YIL MESAJI

Erzurum Valisi yeni yıl mesajı yayımlayarak 2012 yılının değerlendirmesini yaptı.

31 Aralık 2012 Pazartesi 10:20
VALİ ÖZTÜRK'TEN YENİ YIL MESAJI
Vali Öztürk, “Erzurum her yılı, her ayı ve hatta günü dolu dolu geçen bir kentimizdir. Bu kentte, aynı gün içerisinde değişik olaylara, mutluluklara, üzüntülere şahit olmak mümkündür. ‘Gündemi takip etmek için gün yetmiyor’ sözü sanırım Erzurum için uygun düşer. 2012 yılı da aynı şekilde dolu dolu geçti. Gün geldi sevindik, gün geldi üzüldük. Bazı günler oldu, dünyanın öbür ucundan gelen kara bir haber yüreğimizi yaktı, gün deldi yine dünyanın bir başka yerinden aldığımız haberle göğsümüz kabardı.” dedi.

Erzurum bulunduğu coğrafik bölge, bölgedeki konumu, tarihi derinliği, kültürel dokusu gibi unsurlarla tarihin her döneminde tam anlamıyla bir bölge kenti olduğunu ifade eden Vali Öztürk, “Dolayısıyla dünyanın ve ülkemizin kente bakışında da bu unsurlar ön plana çıkmaktadır. Bu durum biz yöneticileri daha çok dikkate ve daha çok çalışmaya sevk etmektedir. Erzurum’da bulunduğun üç buçuk yıl içerisinde buna hep dikkat ettim. Çalışma arkadaşlarımdan da Erzurum’un önemini kavrayarak hareket etmelerini istedim. Söylediğim gibi Erzurum tarihi derinliği olan kadim bir kentimiz. Dolayısıyla tarihi doku korunmak suretiyle gelişime ve dönüşüme ihtiyaç duymaktadır. Bu kapsamda, 2012 yılında kentsel dönüşümün startı verildi.Merkezi hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin çalışmalarıyla birçok bölgede çalışmalara başlandı. Bu iş için çok büyük ödenekler ayrıldı. Kentsel dönüşümün sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha net görme imkanı bulacağız. İlimize yeni bir kent vizyonu kazandırılırken daha yaşanabilir, sosyal hayatın ihtiyaçlarını ön plana çıkaran, ferah bir kent meydana getirmenin arzusu içerisindeyiz. “ diye konuştu.

2012 yılında çok önem verilen bir projenin ulaştırma alanında yapılan çalışmalar olduğunu kaydeden Vali Öztürk, “Malumunuz üzere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ovit Tüneline, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla ise Kop Dağı Tüneline ilk kazma vuruldu. Bu projeler Osmanlı Sultanlarının bile hayallerini süsleyen projelerdi. Ve ne mutlu ki bizlerin katkılarıyla şimdi hayat buluyor. Bölge için hayati öneme sahip projeler bunlar. Karadeniz’i ve Anadolu’yu, Kafkaslara, İran’a bağlayan yollar bu tünellerle aşılacak. Biz tabii İran’la yolları yakınlaştırma çabası içerisindeyiz ama, evvela gönüllerimizi yakınlaştırdık. Tebriz kenti ile ilişkilerimizi daha da kuvvetlendirmek için karşılıklı ziyaretlerde bulunduk, işadamlarımızı buluşturduk. Bu ilişkilerin daha da gelişmesi için gerek devlet olarak, gerekse STK’lar ve iş dünyası olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Kış turizmi ve kış sporları merkezi olması bakımından Erzurum’un tanıtımı için her zaman olduğu gibi 2012 yılında da yurt içinde ve yurt dışında önemli çalışmalar yaptık. Potansiyel gördüğümüz ülkelerde tanıtımlar yaptık, ülkemizde tur operatörlerini ağırladık, Erzurum’u, Erzurum’un kış spor merkezlerini anlattık. Kış sporlarına ilgi duyan herkesi, ‘Bir Türk Kahvesi İçmek İçin’ Erzurum’a davet ettik.

İlimizdeki firmaların ve sektörlerin desteklenmesi adına önemli çalışmalar yapan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansımız daha önceki iki dönemde sanayi endüstrisini destekledi. Önümüzdeki yıldan itibaren ise turizm ağırlıklı sektörleri destekleyecek. İlimiz özellikle hizmet sektöründe 2012 yılında da büyümeye devam etti.” dedi.

Turizmin yanı sıra il için hayati öneme sahip olan tarım ve hayvancılık sektörlerini ayağa kaldırmak için projeler hazırlandığını belirten Vali Öztürk, “Hazırlanan projeleri değerlendirdik, destekledik. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yıl içinde başvurusu alınıp hibe desteğine hak kazanan 3 adet projeye yaklaşık olarak, toplam 2 milyon 104 bin TL ödeme yapılacak. Önümüzdeki dönemde hibe destek kararı çıkan ve değerlendirme aşamasında olan projeler için ise yaklaşık olarak 3 milyon 240 bin TL destek verilecektir. Bu ve buna benzer destekler tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli adımlardır. Son çıkan kanun ile Büyükşehir Belediyesine devredilecek olan İl Özel İdaremiz de yine önemli çalışmalara imza attı. Yaşam standardını geliştirmek ve buralarda yaşayan vatandaşlarımızın hayat kalitelerini arttırmak için köylerimizin büyük çoğunluğunun içme suyu, yol ve kanalizasyon sorunları halledildi. Kış sezonunda ise karla kapanan yollarımızın zamanında açılması için ekiplerimiz canla başla çalışmaktadır. Sağlık sektörü hepimizin bildiği gibi ilimizin oldukça ileri düzeyde olduğu bir sektördür. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ’ın himmetleriyle bu alanda önemli mesafeler alındı, alınmaya da devam ediliyor. Bütün bölgeye hizmet veren Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesinden sonra, geçtiğimiz yıl başlanan Hastane Kampüsü inşaatına tüm hızıyla devam ediliyor. İnsan sağlığınayönelik olan bu projeve diğer sağlık hizmetleri,ilimiz için, insanımız için çok çok değerlidir. Bu sebeple Sayın Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. 2012 yılı içerisinde eğitimde alınan mesafelerden de bahsetmeden geçemeyeceğim. Biliyoruz ki en değerli yatırım insana yapılan yatırımdır.2012 yılında gerek devletimiz, gerekse eğitim gönüllüleri eliyle ilimize 490 derslik kazandırıldı. 5 adet spor salonu, 14 pansiyon, 5 Kız, 2 erkek ve 4 adet karma Öğrenci Yurdu yapıldı. Yapılan titiz çalışmalarla eğitimde çıta bir önceki seneye göre daha yukarıya çıkmıştır. İlimiz, LYS’de MF’de 54. sıradan 38. sıraya, TM’de 55. sıradan 34. sıraya, TS’den 56. sıradan 54. sıraya inmiştir. Bu yükseliş önümüdeki yıllar için de bizlere daha fazla ümit vermektedir. Sosyal devlet olmanın gereği, toplumun dezavantajlı gruplarının ekonomik standardını yükseltmektir. Ülkemizde bu faaliyetler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları marifetiyle yerine getirilmektedir. Bu sebeple 2012 yılında ihtiyaç sahibi tüm yurttaşlarımıza ulaşılmış, gerek yakacak, gerekse diğer günlük ihtiyaçları karşılanmıştır. Bu çalışmalarımız 2013 yılında da devam edecektir. Bütün bu yapılan çalışmaları ele aldığımızda Erzurum’da güzel şeylerin olduğunu söylemek mümkün. Herkes işini biliyor, herkes daha fazla neler yapabilirim sorusuna kafa yoruyor. Kalkınmanın, ilerlemenin başka çaresi de yoktur. Her zaman söylerim burada tekrar söylemek isterim.‘İyinin tek düşmanı vardır, o da daha iyi olmaktır.” şeklinde konuştu.

2012 yılında birçok güzel şeye şahit olduklarını söyleyen Vali Öztürk, “Bunların 2013 de ve daha sonraki yıllarda da artarak devam etmesini istedik. Ancak bazı üzücü, can yakıcı olaylarda oldu kentimizde. Konuşmamızın başında dediğimiz gibi gün oldu dünyanın bir başka bölgesinde yanan ateş yüreğimize kor gibi düştü. Gün geldi şehit cenazeleri, gün geldi trafik kazaları ve diğer kazalar yüreğimizi yaktı. Şehitlerimiz Önay Vurucu, Murat Karataş, Kürşat Güneş ve Mücahit Daştan kardeşlerimizi hep birlikte vatan toprağına emanet ettik. Bunların bir daha yaşanmamasını gönülden diliyorum. Yine sporda, 2012 yılında bizleri mutlu eden olaylar da yaşandı. Doğun Hancı Paralimpik Olimpiyatlarda Olimpiyat 3. sü oldu. Erkan Esenboğa Dünya İşitme Engelliler Şampiyonasında Dünya Şampiyonu, Hüseyin Alkan Golbol’de Olimpiyat 3. sü oldu. Üniversitelerarası Dünya Boks Şampiyonasında Erdi Alparslan Dünya 3.sü, Abdullah Dursun Dünya 3. sü, Ferhat Pehlivan Dünya 2. si, Onur Şipal Dünya 2.si, Ural Karslıoğlu Dünya 3. sü oldular. Avrupa Bayanlar Judo Şampiyonasında Nurcan Yılmaz Avrupa 2. si, Balkan Şampiyonasında Necati Pınarbaşı Balkan 2.si, Zeynep Kökbiber Balkan 3.sü,Dünya Boks Şampiyonasında Osman Ayın Dünya 3. Sü oldular. Bunlar isimleri ilk aklıma gelen ve bizleri onurlandıran gençlerimiz. 2011 yılında Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan ilimiz, 2012 yılında da; Curling Avrupa Şampiyonası, Uluslararası Karate Şampiyonası, Buz Hokeyi Dünya Kupası Şampiyonası, Uluslararası Jodu Turnuvası, Uluslararası Kuzey Kombine Kıta Kupası, Dünya Kayak seven Gazeteciler Yarışları ve Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası gibi uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yaptı. Spor tesisi zengini olan ilimiz bundan böyle de bu tür organizasyonları düzenlemeye devam edecektir. Herkesin yeni yıla girerken ortak temennileri olur. Gelecek yılın bir öncekinden daha iyi olması, sevginin, barışın, hoşgörünün hakim olması, savaşların, gözyaşının, acının üzüntünün uzak olması gibi. Bende hem şahsım adına, hem de tüm Erzurumlu hemşehrilerim adına bu duyguları paylaşıyorum. Önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllar herkesin gönlüne göre olsun. Ülkemiz her yönüyle çok zengin ve herkese yetecek kadar imkana, nimete sahip ender ülkelerden birisidir. Yeter ki birbirimizi sevelim, farklı düşüncelere saygı duyalım, terör odaklarının ve dış mihrakların oyunlarına gelmeyelim. Unutmayalım ki, bizi birbirimizden daha çok kimse sevmez, sevemez. Bunları idrak ettiğimiz takdirde bu cennet ülkemizde yaşamanın tadına doyum olmaz. Bu duygu ve düşüncelerle herkese güzel bir yeni yıl, sağlıklı ve bol kazançlı seneler diliyorum. “ diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 31.12.2012 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.