TYB ERZURUM ŞUBESİ'NDEN MISIR AÇIKLAMASI

Türkiye Yazarlar Birliği ve Erzurum Şubesi, Mısır’da barışçı gösteri yapan halkın üzerine ateş açılarak yüzlerce insanın acımasızca katledilmesi üzerine bir basın açıklaması yayınladı.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:40
TYB ERZURUM ŞUBESİ'NDEN MISIR AÇIKLAMASI
TYB açıklamasında, insani hassasiyetlerin bütün insanlara eşit dağılmadığı bir dünyada yaşadığımızı, dünyanın büyük bir kısmının Müslümanlara reva görülen zulümleri görmezden geldiğini, bu durumda Türkiye gibi ülkelerde aydın kamuoyunun sesini yükseltmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

TYB’nin açıklaması şöyle, “İslâm dünyası zor bir dönemden geçiyor. Şartlar iki asırdır belki hiçbir zaman iyi olmamıştı, fakat haberleşme ve ulaşımın bu kadar hızlı olduğu bir dönemde olanlar kötünün kötüsünün yaşanmaya devam ettiğini gösteriyor. Suriye’de her yaştan yüz binler öldürülüyor, uluslararası kurumlardan tık çıkmıyor. Dünyanın vicdanı olması gereken aydınlar sesini yükseltmiyor.

Mısır halkının kendini yönetme hakkı silah zoruyla elinden alınıyor. Dünyaya insan hakları dersi verenler darbeye “darbe” diyemiyor!

Mısır halkının “kendini yönetme hakkı”nı kimse gasp edemez. Seçimleri, halkın iradesini yok sayanlar, halkın buna karşı tepkisini kanla bastırsalar bile, istedikleri sonuca asla ulaşamazlar. Meşruiyet namlunun ucunda değildir. Halkını katleden hiç bir otorite varlığını uzun süre devam ettiremez. Geçici sükûnet, zorla sağlanan istikrar, hiç bir ülkeyi güçlü bir geleceğe götürmez.

İnsani hassasiyetlerin bütün insanlara eşit dağılmadığı bir dünyada yaşadığımızı biliyoruz. Dünyanın büyük bir kısmı Müslümanlara reva görülen zulümleri görmezden geliyor, bu durumda Türkiye gibi ülkelerde aydın kamuoyunun sesini yükseltmesi gerekiyor.”

TYB, açıklamasının sonunda, “Gezi olayları sırasında özgürlük adına yeri göğü inletenlerin, Mısır’daki yaşananlar konusunda samimiyetlerini göstermelerini beklediklerini, fakat onların tutumlarıyla katliam yapanların safında olduklarını ispat ettikleri öne sürüldü. 

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2013 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.