TÜRKÇE SEVDALILARI”, ETSO’YU ZİYARET ETTİ

Türkçenin dünya da daha yaygın şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Erzurum etabına katılan yabancı uyruklu öğrencilerden bir grup, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

10 Haziran 2013 Pazartesi 16:46
TÜRKÇE SEVDALILARI”, ETSO’YU ZİYARET ETTİ
Özel Aziziye Eğitim Kurumları’nın yöneticileriyle birlikte ETSO’ya gelen 7 öğrenciyi, yönetim kurulu toplantı salonunda ağırlayan Başkan Lütfü Yücelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan gençlerin ana dili gibi Türkçe konuştuğunu görmenin kendisini son derece mutlu ettiğini ve gururlandırdığını dile getiren Yücelik, şunları söyledi;
“Sizler, yaşadığınız ülkelerde Türkiye’nin elçileri oldunuz. Hepinizle gurur duyuyoruz. Bizlere Türkçenin ne kadar güzel bir dil olduğunu bir kez daha hatırlattınız. Sizlere, Türkçeyi öğreten ve sevdiren öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkçe Olimpiyatları’nın bugün geldiği nokta dünya da Türkiye’nin tanınırlığının çok güzel bir göstergesidir. Türkiye’nin dışında bir ülkeye gittiğimizde artık sizlerin sayesinde asla yabancılık çekmeyeceğiz. Dünya insanları arasında birlik ve bütünlüğü pekiştirecek bu tür organizasyonların değeri zamanla daha iyi anlaşılacak. Ülkemiz adına, ülke ve dünya barışı adına yapılan bu organizasyonlara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ziyarette daha sonra; Amerika Birleşik Devletleri, Tunus, Senegal, Somali, Bosna Hersek, Kazakistan, Fil Dişi Sahili’nden gelen yabancı uyruklu öğrenciler, yarışmada seslendirecekleri şiirleri ve şarkılar seslendirdiler.

Ziyarette, kalem hediye ettiği öğrencilerden, her fırsatta Türkçe konuşup, yazmalarını isteyen Başkan Yücelik, yabancı misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Son Güncelleme: 10.06.2013 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.