TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN’DEN VALİ ALTIPARMAK’A ZİYARET

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti

23 Haziran 2014 Pazartesi 12:03
TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN’DEN VALİ ALTIPARMAK’A ZİYARET
Altıparmak, TRT'nin 50'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kente gelen Şahin ve beraberindeki heyetle bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altıparmak, TRT'nin 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında Erzurum'da kutlama programları düzenleneceğini söyledi.

Görevlerinin toplumun bazı temel sanat ve estetik kaygılarının artmasını sağlayarak, gelecek nesillere taşımak olduğunu vurgulayan Altıparmak, "Romalılardan bize kalan tarihi eserlerdir. Musiki, yazılı olmadığı için kayboluyor. Bizim de gelecek nesillere hakikaten Türk kültürünün temel unsurlarını taşımamız gerekiyor" diye konuştu.

Şahin de TRT'nin kuruluşunun 50'nci yılı olduğunu anımsatarak, "22 ilde farklı etkinlikler yaptık. Bunlardan bir tanesini de bugün gerçekleştireceğiz. Erzurum'da çok güzel stüdyomuz olduğunu vurgulamak istiyorum. Eski Sağlık Bakanımızın da teşvikleriyle gerçekten çok kaliteli, düzeyli, güzel, HD kalitesinde stüdyo yaptık. Sağlık programlarının da çekilebileceğini söylemişlerdi ama maalesef onu gerçekleştiremiyoruz, umarım yaparız" diye konuştu.

TRT'nin radyo günleri dolayısıyla haftanın bir günü Erzurum'dan canlı yayın yaptığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün yönetim kurulu üyelerimiz, genel müdür yardımcımız, daire başkanı arkadaşlarımızla, kalabalık heyetle Erzurum'a geldik. Palandöken, en yüksek vericilerimizden bir tanesi. Oraya sembolik de olsa yürüyerek çıkacağız. Hem ne kadar güç şartlar altında çalıştıklarını medya mensuplarına göstereceğiz hem de arkadaşlarımızı kutlayacağız çünkü çok önemli görevler yapıyorlar. Bunun dışında 50. yıl dolayısıyla bazı illerimizde hatıra ormanı oluşturduk. Bunun bir tanesi de Erzurum'da. Orada sembolik de olsa fidan dikim töreni yapacağız. Müdürlüğümüzü ziyaret edeceğiz, arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz."

Altıparmak ile mülki idare görevine beraber başladıklarını anlatan Şahin, "Sayın valimiz, entelektüel yapının Türkiye'de yükselmesiyle ilgili bize gereken katkıyı sağlıyor ve bilgi olarak kafa yoruyor. Dizilerimizde, dizi kahramanlarının 'neden kitap okumadığını, niye sinemadan bahsetmediklerini, niye daha üst kültürü Türk toplumuna anlatmadıklarıyla ilgili sürekli dert ediyor. Gerçekten bize de fikri anlamında katkı sağlıyor. Bizi de sektör itibarıyla teşvik ediyor" şeklinde konuştu.

Şahin ile Altıparmak, birbirine çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaretin ardından Vali Altıparmak ve Genel Müdür Şahin Palandöken yürüyüşüne katıldılar.

Editör

Son Güncelleme: 23.06.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.