TORTUM’DA KUR’AN KURSU AÇILDI

Erzurum’un Tortum ilçesinde Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

03 Aralık 2014 Çarşamba 14:49
TORTUM’DA KUR’AN KURSU AÇILDI
Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, açılışta yaptığı konuşmada, “Kuran’ı Kerim’i anlayarak yaşadığımız takdirde her iki dünyamızın da ihya olacak. Burada açılan Kur’an kursunun sürekli eğitim veren bir kurum haline gelmesi siz değerli İlçe halkının elindedir. Görünüyor ki bu konuda ilçe müftümüz Hüseyin Tetik bu işi sahipleniyor ve gereğini samimi olarak yerine getiriyor. Bu vesile ile ben Kur-an Kursumuzun önce ilçemize ve İslam alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Tetik’te, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okul öncesi 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an kursu açılması yönünde ülke genelinde uygulama başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerinden toplumun her kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlana bilmesini hedeflemektedir, Bu bağlamda ilçemiz vatandaşlarından gelen yoğun talep üzerine Erzurum’da ilk 4- 6 yaş grubu Kur’an kursunu açmayı Allah bize nasip etti. Bu çocuklarımızın yalnızca fiziki ihtiyaçlarını karşılamak değil aynı zamanda kalbi ve ruhi eğitimini de açmış olduğumuz bu Kur'an kursumuzda vermektir. Tortum Müftülüğü olarak açmış olduğumuz bu Kur'an kursu ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tortum Kaymakamı Mustafa Çiftçiler tarafından Kur’an kursunun açılışı yapıldı.

Editör

Son Güncelleme: 03.12.2014 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.