TORTUM MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NE PROF. DR. KARAHAN ATANDI

Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faris Karahan atandı.

03 Aralık 2015 Perşembe 15:58
TORTUM MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NE PROF. DR. KARAHAN ATANDI
Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faris Karahan atandı. Geçtiğimiz hafta görevine başlayan Karahan, daha önce çeşitli projeleriyle Tortum, Erzurum ve Türkiye’de gündem oluşturmuştu. Karahan, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği’nin T.C. İçişleri Bakanlığı Derneklere Yardım Programı (PRODES) kapsamında desteklenerek hayata geçirilen “81 İlde Ailem Var” Projesinin finansal katkısı ile hazırlanan ve Tortum ve Uzundere’nin doğal ve kültürel peyzajını yansıtan fotoğraflardan oluşan bölge tanıtım sergisini ayağının tozuyla açtı. Fotoğraf sergisinin ilk ziyaretçileri ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sait Keleş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Bakırcı oldu. Tortum Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli tarafından karşılanan Rektör Koçak, fotoğraf sergisi eşliğinde karşılandı ve yüksekokul hakkında bilgilendirildi. Karahan, Tortum Meslek Yüksekokulu’nu eğitim ve öğretim faaliyetleri gibi üniversite misyonunun gerektirdiği bilimsel bilgi birikiminin topluma yansıtılması fonksiyonunun yanında Tortum ve Uzundere ilçelerinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle sosyal kalkınma ve dayanışmaya katkı sağlama, proje üreterek özellikle gençler ve kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik eğitim, istihdam, sosyal içerme, iyi uygulama örnekleri hususunda tecrübe sağlama ve hareketlilik kapasitesi geliştirme alanlarında etkili olamaya çalışacaklarını dile getirdi. Bu süreçte yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası paydaşlarla çalışarak hem yüksekokulun hem de yerel paydaşların Tortum ve Uzundere’nin kalkınmasına daha fazla katma değer yaratmasına çalışacaklarını söyledi. Tortum Meslek Yüksekokulu 2010 yılında Tortum ilçe merkezinde kuruldu ve Grafik Tasarım, Bilgisayar Programcılığı ve Peyzaj ve Süs Bitkileri Programları ile eğitim, öğretim, araştırma ve proje uygulama faaliyetlerine Tortum ve Uzundere’de devam etmektedir.
 

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTortumFaris Karahan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.