TARİHİ AYAZPAŞA CAMİİ DUALARLA AÇILDI

Minaresi sac olan ve her geçen gün çürümeye yüz tutan tarihi Ayaz Paşa Camii, 7 ay süren restorasyon çalışmaları sonrasında hizmete dualarla açıldı.

12 Aralık 2014 Cuma 13:52
TARİHİ AYAZPAŞA CAMİİ DUALARLA AÇILDI
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına 2014 Nisan ayında sözleşme yapılan Mayıs ayında başlanan ve 7 ay gibi bir sürede bitirilen Ayaz Paşa Camii, Cuma namazı öncesinde dualarla açılışı yapıldı.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İl Müftüsü Hasan Çınar, İl emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Unğan, vali yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Minaresi sac olan ve her geçen gün çürümeye yüz tutan Ayaz Paşa Camii, maliyeti 623 bin TL tutan ve 123 bin TL ucuza restore edildi.  Erzurum Ayaz Paşa Camii, Kanuni Sultan Süleyman döneminde 1558-1560 yıllarında Erzurum‘da valilik yapmış olan Ayaz Paşa tarafından Erzurum merkezinde yaptırılan, Osmanlı mimarisi özelliklerine sahip ecdat yadigarı tarihi yapı, aslına uygun olarak geçmişten günümüze olduğu gibi yine cemaate hizmet verecek.
Açılış öncesinde caminin etrafını gezerek incelemelerde bulunan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, caminin aslına uygun yapıldığına dikkat çeker emeği geçenleri tebrik etti. Tarihi yapılan geçmişten günümüze ışık tutuğunu söyleyen Vali Altıparmak, “Ayaz Paşa Camii 7 ay gibi bir sürede bitirilmiştir. Aslına uygun olarak yapılan tarihi eser, uzun bir süre gelecek nesillere hizmet edecektir. Allah bu tür eserleri bizlere bırakan ecdadımıza rahmet eylesin. Bu tür güzel yapılar altında birlik ve beraberlik duyguları ve manevi hissiyatla buluşmamızı nasip etsin. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ve emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu. 
Açılış sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 adet Kur’an’ı Kerim dağıtıldı. 

Editör

Son Güncelleme: 12.12.2014 15:51
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAyazpaşa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.