SULAMA PROJESİNE SAKIZ PARASI

Erzurum İl Genel Meclisi, bu kez 12 yıldır 1 Lira’lık komik bütçeye sahip olan projeyi tartıştı. Üyeler arasında sert tartışmalara yol açan toplantı sonunda İspir Bademli Köyü Sulama Tesisi Projesi’ne 2013 yılı için ayrılan 1 biraya ilave olarak 370 bin lira verdi.

05 Aralık 2012 Çarşamba 09:35
SULAMA PROJESİNE SAKIZ PARASI

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun haberi

Erzurum İl Genel Meclisi iki sakız parasına denk gelen komik bütçeli projeyi gündemine taşıdı. Tam 12 yıldır 1 lira ödenek ayrılan İspir Bademli Köyü Sulama Tesisi Projesi, mecliste gerginliğe neden oldu. “Bu kadarıda olmaz” diyen meclis üyeleri sırf iptal olmaması için 12 yıldır 1 Lira ödenek ayrılan projeyi bu zamana kadar bekletilmesine anlam veremedi. Özel İdare Kanunu çıkmadan önce Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından başlatılan İspir Bademli Köyü Sulama Tesisi Projesi 12 yıldır tamamlanmayı bekliyor. 2000 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından başlatılan proje, Petekli ve Bademli Köyleri arasında çıkan sorun nedeniyle yargıya takıldı. 2005 yılında Özel İdare Kanunu çıktıktan sonra İl Özel İdaresi’ne devredilen projeye, her yıl 1 lira ödenek ayrılarak 12 yıldır yatırım programında kalması sağlandı. Meclis üyelerinin durumu fark etmesiyle gündeme gelen konu tartışmayı da beraberinde getirdi. Daha önceden mahkeme kararı gereği 1 lira ödenek ayrılarak 2012 yılı yatırım programına alınan sulama tesisine meclis oturumunda 371 bin lira ek ödenek istendi. 1 liralık ödeneğe neden yıllarca göz yumulduğunu ifade eden üyeler, bu anlamsız tavra bir anlam veremedi.

 

“Mahkeme kararını bypass etmek için yaptık”

Konuyla ilgili kürsüye çıkan Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Bedri Özdemir, söz konusu durumu mahkeme kararını bypass etmek için yaptıklarını itiraf etti.

Özdemir, şöyle konuştu:

“İspir Bademli Köyü Sulama Tesisi Projesi 2000 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından projelendirilmiştir. Proje yapılacağı duyurulduğundan itibaren Petekli ve Bademli köyleri arasında bu konuda itilaflar meydana gelmesi sebebiyle ‘Bu proje köylülerin rızası yok’ diye mahkemelik oldu. Petekli Köyü’nün rızası olmaması nedeniyle herhangi bir husumete sebep olmamak için projeye her yıl 1 lira koymak şartıyla yatırım programına alıyorduk. 2012’nin mayıs ayına kadar bu projeyi sürekli gündeme getirdik. Mahkeme kararını bir nevi bypass etmek için kurum tarafından yapılan bir işti bu ödenek. Mahkeme kararını yerine getirmek için bu politikayı seçtik. 2012 yılı bütçe programı belli olduktan sonra İspir Bademli Köyü Sulama Tesisi Projesi programımızda vardı. Ancak karşı tarafın avukatı idareyi mahkeme kararını uygulamamakla suçladı ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Meclisin para cezasından kurtulması için bu bütçenin verilmesi gerekir” dedi. Oylamaya sunulan rapor çoğunluğun reyiyle kabul edildi. Böylelikle 12 yıl 1 Lira ödenek ayrılan projeye 370 bin liralık ek bütçe çıktı. 

 

 

Editör

Son Güncelleme: 05.12.2012 09:37
Anahtar Kelimeler:
Erzurum İl Genel Meclisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.