Sessiz çoğunluğun mitingi!

Sessiz çoğunluğun mitingi!

22 Haziran 2013 Cumartesi 22:14
Sessiz çoğunluğun mitingi!
Sanıyorum 70'li yılların sonlarıydı! Hayatımda ilk gittiğim miting MHP'nin mitingiydi! Zaten ilk gördüğüm parti lideri de o MHP'nin Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'ti. Bir Pasinler ikindisiydi Türkeş'in konuşma yaptığı gittiğim miting! Ve ben, yıllar sonra yine bir MHP liderinin mitingindeyim! Hem de yanımda Pasinlerli dostlar olduğu halde..
***
Bir defa şunu söyleyeyim. Hangi partinin mitingine gittimse genel başkanının belirtilen saatte konuştuğuna şahit olmadım. Bu konuda en 'meşhur'u da RP'nin lideri rahmetli Necmettin Erbakan'dı. Belirtilen saatten en az 3 saat sonra miting alanına gelir konuşurdu. Bir keresinde saat 16.00'da konuşacağı açıklanan Erbakan hoca, gece karanlığında Erzurum'da halka hitap etmişti. MHP lideri Bahçeli'nin de konuşması, yaklaşık 15,5 saat gecikmeli oldu. Kuşkusuz MHP için büyük anlam ifade eden bu mitigde Genel Başkanın yapacağı konuşmadan çok, oluşacak kalabalık merak ediliyordu! Doğrusu beklenen kalabalığı yakalamış gördüm MHP'li idarecilerin.
***
Mitingi izlemeye gelenlerin genelinin 'samimiyetle' orada olduklarına inandım. Ama coşku var mıydı, işte ona tam 'Evet' diyemiyorum. Coşku öyle aman aman olmadı, az birazdı! Daha çok miting, 'sessiz çoğunlukların mitingi'ydi sanki! Gelen partililer de Genel Başkan Bahçeli gibi 'kısık kısık'tı! Gördüğü kalabalıktan memnun olduğu her halinden belli olan Bahçeli belki konuşma anlanında çok havaya giremedi, işte izleyenlerin de o yüzden çok havaya girmediğini düşündüm.  Belki havanın da sıcak olmasından kaynaklanan bir şeydi bu! Ama daha önceki MHP mitinglerini de izlemiş, görmüş biri olarak ilk defa böyle bir kalabalığa şahit oldum dersem herhalde abartmamış olurum. Ve galiba bu kalabalığın oluşmasında çevre vilayetlerden gelen partililer de rol oynadı.
***
 Bilenler için söylüyorum, Migros Kavşağı'ndaki köprüyü geçmişti kalabalık! Ve gelenlerin çoğunun elinde de 3 hilalli ve Türk bayrakları dikkati çekti. Kadınların, genç kızların ve çocukların çokluğu da dikkatimden kaçmadı. Mitinge emekli gazeteci ağabeylerimizden Bedri Turhan ile gittim. Benim küçük oğlan Berat da yanımdaydı. Ben yeni orta ikiye geçen Berat'ı o kalabalıkta kaybederim diye korkarken, Bedri ağabeyiyi kaybettim, iyi mi? Daha sonra Pasinler eski Belediye başkanlarından Bünyamin Ucun ile karşılaştık. Mitingin tamamını da o ve Pasinler'in Sesi Sitesi'nin yapımcısı Murat Çankaya ile izledik. Baktım, MHP'li eski Başkan Ucun da kalabalıktan bir hayli memnun. Yeniden MHP'den Pasinler Belediye Başkan adaylığını düşünen Ucun, miting alanına 23 özel araç ve 4 otobüsle gelmiş!
***
Bu arada miting alanında Pasinlerli eski belediye Başkanlarından Mehmet Toraman'ın Palandöken Belediyesi için aday aday olan oğlu Osman Toraman'ın resminin yeraldığı dağıtılan ücretsiz su şişeleri dikkatimi çekti. Belliki Toraman kardeşimiz bu işi iyice kafaya koymuş. Ne diyelim, haydi hayırlısı diyelim. Diğer yandan, şehire gelişinde yapılan coşkulu karşılamada Bahçeli'nin yanında olduğu gözlenen Ömer Haluk Pirimoğlu'nun yanısıra İsmail Köse gibi Erzurum dışında yaşayan ama Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını hayal eden isimler de, miting alanında ama arka sıralardaydı! Mitingde dikkatimi çeken hususlardan biri Bahçeli ne zaman Başbakan Erdoğan'dan bahsetse alanın 'yuh' çekmesi, diğeri de  ''Bugüne kadar AKP'ye oy verdiniz, buna saygı duydum. Sizi anlıyorum. Ama artık yeter. Gördünüz, bunlar derdinize çare olmadı!'' diye Bahçeli'nin iktidar partsine oy veren seçmeni hedefine almasıydı!
***
Her neyse. Yarın da Başbakan'ın mitingi var. Galiba herkes da Başbakan'ın oluşturacağı kalabalığa odaklandı şimdi. Bana göre elbette Başbakan'ın kalabalığı Bahçeli'nin kalabalığından fazla olacak. Buna eminim. Ama bunda abartılacak bir şey de görmem. Çünkü ne de olsa gelen Recep Tayyip Erdoğan! O kadar kalabalığı elbette toplayacak. Kimse iki liderin kalabalığına bakarak fazla ahkam kesmesin. Bırakalım son sözleri yine seçmen versin. O seçmen de hemen konuşacak değil. Mahalli İdareler Genel seçiminde konuşacak, hele bekleyin biraz!
--
 
 

Editör

Son Güncelleme: 22.06.2013 22:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.