SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILIYOR

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, 1915 yılının Aralık ayında Allahu Ekber Dağları'nda donarak şehit olan askerleri anma programları kapsamında meşaleli kayak gösterisi yapıldı.

04 Ocak 2015 Pazar 14:34
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILIYOR
100 yıl önce Allahu Ekber Dağları'nda şehit olan 10 binlerce askeri anmak için Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde meşaleli kayak gösterisi düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da izlediği gösteride jandarmanın kayak ekibi ellerindeki meşalelerle yukarıdan aşağıya iniş yaparak, “Ruhunuz Şad Olsun” yazısını ateşlediler. Buz gibi havada yapılan gösterinin ardından Bakan Kılıç, jandarma kayak ekibini tebrik ederek vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Programın ardından Toprak Otele geçen Bakan Kılıç’a burada Solotürk ekibi, jet maket hediye etti.

Geceyi Sarıkamış’ta geçirecek olan Bakan Kılıç, yarın “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” adlı anma yürüyüşüne katılacak. Öte yandan gece saatlerinde Erzurum’dan Sarıkamış’a gelmesi beklenilen İçişleri Bakanı Efkan Ala’da yarın düzenlenecek olan “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” adlı anma yürüyüşüne katılacak.

Editör

Son Güncelleme: 04.01.2015 14:35
Anahtar Kelimeler:
ErzurumSarıkamış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.