PALANDÖKEN BELEDİYESİ, ENGELLİLER PARKINI AÇIYOR

Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı ve SODES tarafından desteklenen Erzurum’un ilk ve özel engelliler parkı projesi Yenişehir Babadereli Ahmet Efendi parkında hayat buldu.

27 Ağustos 2012 Pazartesi 13:46
PALANDÖKEN BELEDİYESİ, ENGELLİLER PARKINI AÇIYOR
Palandöken Belediyesi ve SODES destekli ilk özel proje olan “ Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” projesi kapsaman da yapılan parkın açılışı için geri sayım başladığını ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum’da bir ilki olacak olan Park inşaat alanını gezerek yetkili birimler den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Bulutlar; “Belediyemizce hazırlanan, “Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” isimli bu projeyle engelli vatandaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştıracağız. Engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak, umutlu olabilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulmasının sosyal belediyeciliğin önceliklerinden olduğunu bildiğimiz için böyle bir proje hazırlayarak Sosyal Destek Programı (SODES)’e sunduk. Erzurum da bir ilk ve kapsamlı projemiz SODES tarafından kabul gördüğü günden bugüne kadar hummalı bir çalışma başlattık. İlk olarak projeyi uygulayacağımız alan olarak en uygun alan olarak Yenişehir Babadereli Ahmet Efendi Parkını seçtik. Bu parkımızı yeniden dizayn edilmek üzere ihalesini yaptık ve çalışma başlattık. Engelsiz Parkımız yaklaşık 70 bin TL’ye mal olacaktı fakat maliyetimiz biraz daha arttı. Parkımız da engeliler için işaretli yürüyüş alanları, engelsiz çocuk oyun alanlar, spor aletleri alanı, oturma ve dinlenme alanları, kamelyalar gibi en küçük ayrıntılar dahi düşünülmüştür. Ayrıca Parkımız da engelli olmayan vatandaşlarımız için de ikinci bir alan oluşturarak engelli ve engelsiz vatandaşlarımızı kaynaştırmak adına ortam oluşturduk. Parkımız yaklaşık 7 bin 500 metrekareden oluşuyor. Parkımız söz verdiğimiz gibi zamanda vatandaşlarımızın hizmetine birkaç gün içerisin de sunmuş olacağız.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 27.08.2012 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.