OTEL CİNAYETİNİN İLK DURUŞMASI YAPILDI

Erzurum’da geçtiğimiz Şubat ayında Kardelen Otelin sahibi olan 52 yaşındaki iş adamı Ahmet Cemil Kadeş'i otelin müdüriyet odasında başına önce bira şişesi ile vurarak ateşli silahla öldürdükleri iddiası ile tutuklu bulunan dört kişinin yargılanmasına Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

02 Nisan 2013 Salı 13:57
OTEL CİNAYETİNİN İLK DURUŞMASI YAPILDI
Duruşma’da Kadeş’in sinkaflı küfür ettiğini belirten tutuklu sanık Nizamettin S,”Namluyu üzerime doğrulttu, ateş ettim. Öldürmek kastıyla ateş etmedim.” dedi. 

Cinayetin işlendiği gün ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ettiğini duruşma salonunda itiraf eden Nizamettin S. “Olay günü otelin turizm belge işletmeciliği ile ilgili evrak eksikliğinden kaynaklanan sorunları vardı. Akşam saatlerinde otele giderek bir süre Ahmet abiyle görüştük. Masada diğer arkadaşlarımla birlikte oturuyorduk. Bir ara beni odasına çağıran Ahmet Cemil Kadeş bana elindeki av tüfeğinin namlusunu doğrultarak sinkaflı küfürler etmeye başladı. Tam bu sırada silah patladı patlayacaktı o anda nasıl olduysa bir iki el ateş ettim. Öldürmek kastıyla ateş etmedim.” dedi.

“ODASINA ÇAĞIRDI, KÜFRETTİ”

Tutuklu sanıklardan Arif Ö. ise, cinayet olayının otel sahibi maktül Ahmet Cemil Kadeş’in garson aracılığı ile yanına çağırdığını belirtti. Arif Ö.,”Otelde arkadaşlarla birlikte alkol alıyorduk. Ahmet abi bir ara oturduğumuz masaya gelerek ‘senin ne işin var burada’ dedikten sonra, aradan geçen 45 dakikanın ardından yanıma gelen Vedat isimli garson’un ‘Ahmet abi seni odasına çağırıyor’ diyence bende kalkarak odasına gittim. Odasına girdiğimde masasında viskisi vardı. Bana hitaben ‘Burayı terk edeceksiniz’ diye küfürlü konuştu. Kendisi çok iyi bir boksör olduğunu bildiğim için korktum bir anda eline aldığı av tüfeği alarak ‘Seni döve döve öldürürüm’ diyerek bana yumruk attı ben de karşılık verdi o sırada Nizamettin’in içeri girdiğini görünce küfretti ve Nizamettin, bir iki el ateş etti.” diye konuştu.

Tutuklu Ferhat A. ile Adem Ö kasten öldürme olayına karışmadıklarını belirterek suçlamaları kabul etmediler.

ORTAKLIK BOZULUNCA, CİNAYETLE SONUÇLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayet olayı 01 Şubat 2013 günü 21.30 sıralarında Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Kardelen Otelinde meydana gelmişti. Otel sahibi olan Ahmet Cemil Kadeş, (52) otelin restorant bölümünü işletmek üzere Arif Ö. (35) ve Nizamettin S. (29) ile ortaklık anlaşmasının bozulması üzerine aralarında anlaşmazlık tartışması başladı. Otel sahibi Kadeş'e 'hayırlı' olsuna giden Arif Ö. İle Nizamettin S. ile tartışan Ahmet Cemil Kadeş'in otelde bulunan av tüfeğini ortaklarına doğrultması üzerine odada bulunan bira şişesini otel sahibi Kardeş'in kafasına vurduktan sonra, tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile odaya giren Nizamettin S'nin taşıdığı ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ederek ağır yaraladı. Otel sahibi Kadeş, kaldırıldığı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayeti işleyen Nizamettin S. olay sonrası, suç aleti silahı Ferhat'a teslim ettikten sonra, kaçmış cinayete yardım eden diğer zanlılarla birlikte yakalanarak çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmek' suçundan Erzurum E Tipi Cezaevine konmuştu.

'KASTEN ÖLDÜRME', 'AZMETTİRME' SUÇUNDAN DAVA AÇILDI.

Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, tutuklu yargılanacak olan Nizamettin S., Arif Ö., Ferhat A. ve Adem Ö. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde KCK 81-1 maddesi kapsamında 'kasten öldürmek' 'iştirak halinde kasten adam öldürmek' ve 'azmettirmek' suçlarından dava açıldı.

TAHLİYE İSTEMLERİ REDDEDİLDİ.

Mahkeme heyeti, Nizamettin S., Arif Ö., Ferhat A. ve Adem Ö.tutuklu sanıkların kuvvetli suç bulgusu gerekçesi nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2013 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.