OLUR’DA 'SU' TEPKİSİ

Erzurum’un Olur ilçesinde vatandaşlar yaklaşık bir haftadır akmayan şebeke suyu nedeniyle tepki gösterdi.

01 Temmuz 2014 Salı 10:34
OLUR’DA 'SU' TEPKİSİ
Ramazan olması nedeniyle sıkıntılarının daha da arttığını dile getiren ilçe sakinleri, Belediye Başkanı’nın ilçe ile ilgilenmediğini öne sürerek, Bakan ve Başbakan’dan Olur’a hizmet beklediklerini söyledi.

İlçenin eski belediye başkanlarından Reşat Yıldırım, yaşanan sıkıntının asıl kaynağının ilçedeki içme suyu ve kanalizasyon alt yapısının yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. İlçe merkezi nüfusunun 3 bin olduğu yıllarda da aynı şebeke ile hizmet verildiğini öne süren Belediye eski Başkanı Reşat Yıldırım, “Yaşadığımız bu sıkıntı, geçen zaman içerisinde bozulan ve eskiyen alt yapının bir an önce yenilenmesiyle aşılır. Olur ilçesinde susuzluk diye bir sorun olamaz. Ancak eskiyen şebeke hatları artık ilçeye yeterince hizmet veremiyor. Bunun çaresine bakmak lazım. Vatandaş marketlerden hazır su alıyor. Alan var alamayan var. Yazık, günahtır” şeklinde konuştu.

Olur ilçesi Merkez Mahallesi Muhtarı Vedat Ergün, ilçe halkının yaklaşık bir haftadır beden gücüyle su taşıdığını kaydetti. Nazım Karagül’e ait bahçedeki kuyudan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan ilçe sakinlerinin büyük sıkıntı yaşadığını aktaran Muhtar Ergün, ilçede neredeyse hayatın durma noktasına geldiğini söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 01.07.2014 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.