OLTU’NUN İL OLMASI İÇİN GURBETTEN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Erzurum’a dışarıdan maval okumayı seven bazı kişi ve çevreler şimdi de şehrin bütünlüğüne el atmaya başladılar.

02 Temmuz 2013 Salı 12:06
OLTU’NUN İL OLMASI İÇİN GURBETTEN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Erzurum dışında yaşayan kişiler, Oltu’nun il olması için imza kampanyası başlattılar.  130 kilometre mesafeyi 2 saat 10 dakikada gittiklerini iddia eden ve Oltu’nun kendine yeten bir ilçe olduğunu, Erzurum’dan yeteri kadar destek alamadığını ileri süren bu çevrelerin çoğunluğunun Erzurum dışında yaşaması da komik olarak değerlendiriliyor.
İmza kampanyasını başlatan kişinin de Erzurum dışında olduğu girişimde 10 bin imza hedeflenirken, haber yayına hazırlandığı anlarda 77 imza toplanmış ve bunların sadece 15 tanesi Oltu’dan atılmış. Diğer 59 imzanın Erzurum dışında Türkiye’nin diğer illerinden atılmış olması, dışarıdan şehrin kalkınması üzerine kafa yormak yerine bilinçsizce yapılan ve şehrin doğal ritmini bozmaya yönelik çabalar olduğu ileri sürüldü.
Doğutürk’e mail yoluyla ve telefonla ulaşan bazı Oltulular, “Bu imza kampanyasını başlatanların amacının ne olduğunu bizler de merak ediyoruz. Oltulular olarak Erzurum’a bağlı ve bu şehrin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Erzurumumuzu seviyoruz, Oltumuzu seviyoruz. İmza kampanyası başlatanlar, memleketlerine sahip çıkmak istiyorlarsa bölüp parçalamak yerine, şehrin bütünlüğü üzerine fikir üretsinler. Ve hepsinden önemlisi dışarıdan maval okumak yerine, gelsin memleketlerine sahip çıksınlar.” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 02.07.2013 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
[email protected] 2013-08-04 15:06:23

şenkaya,olur ,oltu.karayazı,tekman,hınıs,karaçoban derhal her bakımdan yakın oldukları illere bağlanmalı ve erzurumu hiç haketmeyen bu ilçelerden, erzurum kurtumalıdır..

Avatar
oltu82 2013-07-28 10:36:44

neden oltunun ilmasını istemiyor erzurum nedeni belli çünkü erzurumun nufusu azalıyor malum erzurum bütçesine giren para azalacak.birazda ilçelere yatırım yapılması gerekmiyor mu? erzurumda her yere fabrika yapılıyor ama ilçelere yapılmıyor.

Avatar
amaç ne 2013-07-16 10:50:14

oltuyu il yapmak erzurum'a
yapılacak en büyük ihanettir. lütfen nedenini bir düşünün.

Avatar
Deniz Bağır 2013-07-04 13:31:22

haklı bir isteğin yıllarca gerek bürokratik gerekse politik yollarla engellenmesinin sebebi herkesce malumdur. bilinmektedirki oltunun il olması bazı çevrelerin korkulu rüyasıdır. i̇ster oltuda ister gurbette olsun böyle bir isdeği kamuoyuna sunan kişilere hakaret derecesine varan sözler sarfeden kişilerinde oltulu olduklarını sanmıyorum ve esefle kınıyorum. oltunun il olması dilekleriyle saygılar sunarım ve doğutürk yetkililerinin bu yazıyı tekrar gözden geçirmelerini rica ederim ...

Avatar
BŞA 2013-07-03 09:04:12

SAYIN DOĞUTÜRK YETKİLİLERİ ...

OLTU BİR KÜLTÜR BİR TARİHTİR,BÜTÜN DÖNEMLERDE OLTU CAZİBE MERKEZİ OLMUŞTUR. İLÇEMİZ SADECE CAĞ DÖNERİ İLE İNDİRGENEMEZ... OLTU 5-İ BİR YERDE TAMAMLAYICISI NARMAN,OLUR,ŞENKAYA,UZUNDEREDİR.
KALEYE ÇIKTIĞINIZDA NE GÖRÜYORSUNUZ SORSAM ELİNİZDEKİ TESBİHE BAKARSINIZ. OYSA OLTU AÇIK BİR KİTAP GİBİ GERÇEKTENDE ..İLK SAYFALARINDA 30 MEDENİYET EMZİRMİŞ.CAZİBESİNİ CİHANA BELLETMİŞ BEREKETLİ BİR ANA VAR.SONRAKİ BÖLÜMLERDE SÖZDE SİZ ERZURUM,DA YAŞAYANLARCA GÜZELLİĞİ BAŞINA BELA OLMUŞ ASIRLARCA PAYLAŞILAMAMIŞ,SAVAŞLARA BUGÜNKÜ SİZİN GİBİ YAĞMACILARA TANIK OLMUŞ,ARTIK TABUTLARIN ÜZERİNDE ZAR ATILMASINA VE SÖNDÜRÜLÜP HAREBEYE ÇEVRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ...

OLTU HERGÜN SEVGİ İLE HATIRLANMAK ÜZERE UYANIYOR.. BU SEVGİYİ ASLA ÜZÜNTÜYE ÇEVİREMEYECEKSİNİZ OLTU'LULARI ASLA SİNDİREMEYECEKSİNİZ...

Avatar
Fatma KARABULUT SÖNMEZ 2013-07-03 03:59:48

.idari olarak il olmayı istememiz,hizmet ve gelişim için en doğal ve gecikmiş hakkımız.sosyolojik olarak ise bir bütünüz, kimsenin bizi ayırmaya gücü yetmez dadaşiz,ahiskayiz.il olan pek çok ilçe var fakat hiç birinde böyle bir yorum bile yapılmadı,aksine hizmet için destek verildi,yazılarınız ve yorumlarınız çok ilginç ve subjektif :)

Avatar
Fatma KARABULUT SÖNMEZ 2013-07-03 02:06:49

bu haberi kim yazdı ise lütfen bana ulaşabilirmi? bir ilçenin il olmak istemesi idari açıdan gelişimi içindir.biz bir bütünüz dadaşız,ahıskalıyız.ilçemizin il olmasını istememiz demokratik hakkımızdır.oltumuzun,örnegin; sonradan il olan bir batman dan, ardahan dan pek çok üstün vasıfları verileri var.geçmişte ahıska'nın baş sancagı olan,erzurum'un en büyük ilçesi oltu ilçemiz, il olabilecek özellikler olan, tarihsel,ekonomik,doğa,turizm, ekolojik, tarımsal,madenler veya jeolojik vs.tüm verilere sahip iken, maalesef hala ilçe konumunda olup, her geçen gün ilerlemesi gerekirken gerileme kaydedilmektedir. bağlı bulundugumuz erzurum i̇line uzaklığımız 130 km/2 saat 10 dk olup, ilimizden hizmet alımında çogu zaman aksamalar yaşamaktayızve bu sorun halkımızın mağduriyetine neden olmaktadır. halen her türlü verisi ile kendine yetebilen ve kuzey doğu ve kuzey karadeniz anadolu nun pek çok ilçesine de katkıda bulunan oltu ilçemizin il olmasi gerekmektedir.diğer iller gibi bize destek olmalısını