NE BİR ÖDÜL ALDI, NE DE İLTİFAT

Rusya’nın Tyumen-Uvat şehrinde 09-21 Mart 2013 tarihleri arasında yapılan Dünya İşitme Engelliler Kayak Kros Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olan Ömer Altunkaynak ödülde almadı, iltifatta.

03 Nisan 2013 Çarşamba 10:29
NE BİR ÖDÜL ALDI, NE DE İLTİFAT
Oltu ilçe merkezi Karabekir Mahallesinde ikamet eden işitme engelli 26 yaşındaki Ömer Altunkaynak bu başarısından yakınlarının haricinde kimsenin haberdar olmamasının üzüntüsünü yaşıyor. Şampiyonaya katılması konusunda en büyük destekçisinin eşi ve işyerindeki arkadaşları olduğunu işaret diliyle anlatan Altunkaynak, patronuna da desteğinden ötürü teşekkür etti.

Altunkaynak, Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Bölümünü bitirdikten sonra Oltu’da bir mobilya imalatçısında 6 yıldır çalışıp bir yandan da şampiyonaya hazırlandı.

Rusya’da yapılan şampiyonada dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıkan Ömer Altunkaynak, yarışma sonrası kendisine vaat edilen ödülleri bir türlü alamadı.

Mobilya imalathanesinde birlikte çalıştığı arkadaşlarının kendisinden bir hayli memnun kaldığı Ömer Altunkaynak, 7 çocuklu bir ailenin 5 erkek çocuğundan birisi olduğunu işaret anlattı.

Bir yıllık evli olan şampiyon sporcu, dünya üçüncülüğünden sonra kendisine vaad edilen ödüllerle bir ev almayı düşündüğünü ancak şuana kadar kimsenin kendisini arayıp sormadığını söyledi.

İmalathane sahibi Abdullah Altunkaynak ise Ömer’in çalışma performansı ve iş ahlakından son derece memnun olduklarını belirterek “6 yıldır bizimle birlikte çalışıyor. Bursa’da bu şampiyonaya katılmak için kampa gitme isteğini kırmayıp, gönderdik. Sağ olsun o da bizim yüzümüzü kara çıkarmayarak dünya üçüncüsü olarak bizleri gururlandırdı.” dedi.

İmalathanede birlikte çalıştıkları iş arkadaşları da el becerisi sayesinde birçok mobilya üretimi gerçekleştiren Ömer Altunkaynak’ın oldukça yetenekli olduğunu ve birlikte çalışmaktan son derece mutlu olduklarını belirttiler.

Ömer ile gerek işaret dili gerekse yazı ile anlaştıklarını dile getiren iş arkadaşları “Ömer dünya üçüncüsü olsa da, bizim gönlümüzde hep birincidir.” diye konuştular.

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2013 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.