NARMAN'DA HABERCİLİĞE KAYMAKAM ENGELİ

Erzurum’un Narman ilçesinde 40 öğrencinin Kaymakamlık Aşevi'nde yedikleri yemekten zehirlenmesini haber yapan İHA muhabiri, benzeri görülmemiş bir uygulamaya maruz kaldı.

01 Mart 2013 Cuma 14:24
NARMAN'DA HABERCİLİĞE KAYMAKAM ENGELİ
Narman İlçesi Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, yapılmaması yönünde talimat verdiği haberin televizyon kanalları ve internet sitelerinde yer aldığını görünce, İHA muhabirini, polis nezaretinde yanına getirtti. Kaymakamın, yanına getirttiği muhabirden, haberi düzeltmesini istemesi ise tepkilere neden oldu. 

İlçede taşımalı olarak eğitim gören öğrencilerin Kaymakamlık Aşevi’nde yedikleri tavuk dönerden zehirlenerek hastaneye kaldırılmalarının ardından konuyla ilgili görüntülü ve fotoğraflı haber yapan İHA Muhabiri Fatih Düzavcı, ilçe kaymakamının eşi benzeri görülmemiş muamelesine maruz kaldı. 

Hastanede gerekli görüntüleri aldıktan sonra bilgi için İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’u arayan muhabir Düzavcı, kaymakamın tepkisiyle karşılaştı. Zehirlenme olayının doğru olmadığını öne süren Kaymakam, öğrencilerin yaşadığı durumun psikolojik bir olay olduğunu söyledi. Haberin büyütülmemesi ve basit bir konu olduğunu iddia eden Kaymakam Atasoy, konunun haber olarak servis edilmemesini istedi. Düzavcı, bu görüşmenin ardından görevinin gereğini yerine getirerek, haberi İHA adına tarafsız şekilde abonelerine servis etti. 



İHA MUHABİRİ, POLİS NEZARETİNDE KAYMAKAMIN YANINA GETİRİLDİ

Haber, 40 öğrencinin zehirlenmesi dolayısıyla ulusal ve yerel basında büyük yer buldu. Durumun televizyon kanalları ve internet sitelerinde geniş yer bulduğunu öğrenen Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, iddiaya göre, Düzavcı'ya telefonla ulaşmaya çalıştı. Düzavcı'ya ulaşamayan Atasoy, polis ekiplerine talimat vererek, gazetecinin bulunmasını istedi. Kaymakam Atasoy'dan aldıkları talimatla harekete geçen polisler, evinde ve ilçedeki kahvehane ve pastanelerde Fatih Düzavcı’yı aradı. Düzavcı, kendisine ulaşan polisler tarafından ekip otosuna bindirilerek, apar topar kaymakamlığa götürüldü. 



DÜZAVCI OLAYI ANLATTI

Olaydan sonra büyük bir şok yaşayan İHA Narman Muhabiri Fatih Düzavcı, “Dün öğle saatlerinden sonra öğrenciler zehirlendi diye bize bilgi geldi. Biz de diğer gazeteci arkadaşla beraber hastaneye gittik. Hastane girişinde ambulansla getirilen öğrencileri çekip daha sonra hastane içerisine girip orada bulunan öğrencilerden görüntü ve fotoğraf alarak hastaneden ayrıldım. Daha sonra konuyla ilgili ilçe kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’dan bilgi almak için kendisini aradım. Kaymakam Atasoy ise fazla büyültecek bir konu olmadığını kendisinin de hastanede olduğunu belirtti. Ben de haberi yazarak bağlı olarak çalıştığım ajansıma gönderdim. Haber gündeme alındıktan sonra ilçe kaymakamı beni aratarak hastanede olduğunu bildirdi. Ben de hastaneye gittiğimde konuyla ilgili bana bilgi verdi. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu eve gönderdiklerini ve soruşturma açıldığını belirtti. Ben de haberime bunu ekleyerek gönderdim" dedi. 

Daha sonra Kaymakam Atasoy'un kendisine ulaşmak istediğini fakat şarjı bittiği için ulaşamadığını ifade eden Düzavcı, "Polis ekiplerinden bana ulaşmalarını istemiş, bulunduğum ilçede kahveye gidince polislerin beni her yerde aradığı söylendi. O anda yanımdan geçen ekip arabasına binerek kaymakamlığa götürüldüm. Korumaları beni kaymakamla telefonla görüştürdü. Kaymakam, haberde yazılı olan psikolojik kelimesini kullanmadığını belirterek haberden çıkarılmasını istedi. Ben de bölge müdürümü arayarak durumu bildirdim. Olaydan dolayı yakınlarım ailem büyük bir endişe yaşadı. Böyle bir olayla karşılaştığım için üzgünüm” diye konuştu.

Öte yandan, zehirlenme olayının ardından öğrencilerin yedikleri yemekten alınan numunelerin, incelenmek üzere Erzurum Bölge Hıfzıssıhha Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 01.03.2013 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.