MUHTARLAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MİNNETTAR

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, muhtarların iki temel sorununun daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle aşıldığını söyledi.

admin
admin
09 Nisan 2017 Pazar 10:27
MUHTARLAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MİNNETTAR

Bu iki sorunu 2015 yılında Erzurum’da yapılan ve 81 ilden 500 muhtarla birlikte dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı toplantıda, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kaçak çalıştırdığı, sosyal güvenlik pirimlerinin yatırılmadığı tek kamu görevlisiyiz ve bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin görevi sona erdikten sonra silah vergisi ödeyen tek kamu görevlisiyiz” ifadeleriyle muhtarlarının bu iki temel sorununu bizzat dile getirdiğini ifade eden Korkmaz, sözkonusu sorunların çözülmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Cemal Korkmaz, “50 bin 249 muhtarımız ve Erzurum’da görev yapan muhtarlarımızın bu sorunu sayın Cumhurbaşkanımız tarafında son nokta koyularak çözüldü. Ben de muhtarların temsilcileri olarak bu önemli sorunlarının çözümü için verdiğim destekler ve yaptığım katkılardan dolayı Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı olarak gururluyum ve çok sevinçliyim.” dedi.

Muhtarların aldıkları maaşın 613 lirasını SGK primlerine yatırdığını anlatan Korkmaz, "Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesiyle muhtarlarımızın SGK primlerini devlet yatıracak. Aynı zamanda bu muhtarlarımız ödenek olarak nitelendirdiğimiz bin 406 lira olan maaşlarını da almaya devam edecek. Yani bundan sonra muhtarlarımızın maaşlarında SGK kesintisi olmayacak." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarların taşıdıkları silahlarla ilgili harcırah bedelinin İçişleri Bakanlığınca karşılanacağını da açıkladığını kaydeden Cemal Korkmaz, "İnşallah bu düzenlemeden tüm muhtarlarımız yararlanabilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdeleri tüm muhtar arkadaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu anlamda muhtarlarımızı hiç yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ederiz." diye konuştu.

Son dönemde muhtarların birçok sorununun giderildiğine, maaşlarının artırıldığına dikkati çeken Korkmaz, bu yapılan düzenlemelerle de muhtarlara verilen önemin ortaya konulduğunu bildirdi. "Bu yapılan düzenlemelerin ardından muhtarlığa ilgi artacak" diyen Cemal Korkmaz, yapılan düzenlemelerin ardından, bundan sonraki seçimlerde muhtarlığa ilginin büyük oranda artmasını beklediklerini kaydederek, “Gelecek seçimde muhtarların daha çok çalışması gerekecek. Artık mahalle ve köylerimizde daha zevkli, daha çekişmeli muhtarlık yarışları yaşanacak.” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.