“MEHMET AKİF ERSOY KADAR TÜRK'ÜM"

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle söyleşi programına katılan eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, üniversite öğrencileriyle yaptığı söyleşi sırasında söylediği “Ben Türk değilim” cümlesinin çarptırıldığını ifade ederek, “Sakarya’da doğdum. İstiklal Marşı'mızın Arnavut asıllı milli şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türk'üm" dedi.

09 Nisan 2013 Salı 09:07
“MEHMET AKİF ERSOY KADAR TÜRK'ÜM
Eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile birlikte Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nde AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen söyleşi programına katıldı. Şükür, öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, konuşmasında “Ben Türk değilim” şeklinde geçtiğimiz günlerde çıkan haberlere tepki gösterdi.

Sakarya’da doğduğunu ve Türk olduğunu ifade eden Hakan Şükür, “Bana, provokatif bir tavırla yapılmak istenen amacı, belli yaftalama girişimini, vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da aslen Arnavut kökenli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, milli mücadeleye bu topraklara yaptığı büyük katkıları hatırlatmak isterim. Bilinmesini de isterim ki, ben Hakan Şükür olarak İstiklal Marşı'mızın Arnavut asıllı Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türk'üm. Bu topraklarda; bu ülkenin samimi evlatları din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin gönül köprüleri kurmaya devam etmeli. Israrla diyalog kurmalı, empati yapmalı, dinlemeli, anlatmalı. Çanakkale'de kucak kucağa yatan, Türk, Kürt, Arnavut, Arap, Laz, Çerkez ruhunun al bayrağımız altında hepimizi yeniden sarmalaması için var gücümüzle mücadele etmeliyiz” dedi.

Söyleşi soru cevap şeklinde sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 09.04.2013 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.