MECLİSTE KANALİZASYON TARTIŞMASI

Erzurum İl Genel Meclisi’nin bütçe görüşmelerine katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ednan Yazıcı, köylerdeki kanalizasyon sorunlarının en büyük nedeninin vatandaşların ahırların giderlerini ana şebekeye bağladığından kaynaklandığını söyledi.

29 Kasım 2012 Perşembe 13:11
MECLİSTE KANALİZASYON TARTIŞMASI

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun haberi 

Erzurum İl Genel Meclisi’nin bütçe görüşmelerinde bu kez kanalizasyon sorunları gündeme geldi. Bütçe görüşmelerinde meclis üyelerinin köylerdeki kanalizasyonla ilgili sorularını yanıtlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ednan Yazıcı, köylerdeki kanalizasyonlarda sürekli sorun çıktığını, bu problemin ahır giderlerinin ana şebekeye bağlanmasıyla ortaya çıktığını bildirdi.

Yazıcı, şöyle dedi:

“Yaklaşık 480 civarında kanalizasyonlu köyümüz var. Birçok köyün kanalizasyonla ilgi sorunu da var. Fakat bunların hepsini yatırım programına almak mümkün değil. Bunları tekrar yatırım programına alırsak hiç kanalizasyon yapılmayan köylerimize haksızlık yapmış oluruz. Kanalizasyonda büyük köylerimizde sıkıntı olabilir. Yıllar öncesinden yapılmış olan yerlerde arıza olabilir, çalışmayabilir bunları tadilatla işler bir hale getiriyoruz. Ama yeni baştan ihale edilmesine ya da yeniden yapılması adaletsizlik oluşturur. Biz kanalizasyonun çok yanlış kullanıldığını tespit ettik. Ahırların kanalizasyona bağlandığını gördük. İnsanların nasıl kolayına geliyorsa o şekilde kanalları kullanılıyor. Arızaların ve sıkıntıların bir çoğu bundan kaynaklanıyor. Bu konuda bilinçlendirme yapmamız gerek ama buna fırsatımız yok. Biz kanalizasyonu yapıp teslim ediyoruz. Gerisi tamamen köyün insanına kalmış durumda. Ama bize kontrolün bir eksikliği diye yansıtılıyor. Yatırımda bir problem var diye yansıtılıyor. Bunlarda da sıkıntı olabilir. Ama çoğunlukla yanlış kullanım sonucu olduğunu tespit ediyoruz.” Yazıcı’nın meclis üyelerinin sorularını yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi.

 

 

 

Editör

Son Güncelleme: 29.11.2012 13:13
Anahtar Kelimeler:
Erzurum İl Genel Meclisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.