MECLİSTE BÜTÇE TARTIŞMASI

Erzurum İl Genel Meclisi bütçe görüşmelerinde tarım hizmetlerine aktarılması öngörülen 150 bin liralık ödeneği yetersiz bulan meclis üyeleri Plan ve Bütçe komisyonuna tepki gösterdi. Meclis Üyesi Reis Tanas, “ Tek geçimi tarım ve hayvancılık olan bir şehrin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne 150 bin lira ödenek verilir mi? ” dedi.

27 Kasım 2012 Salı 10:51
MECLİSTE BÜTÇE TARTIŞMASI

Furkan NEHRİ
Erzurum İl Özel İdaresi 2013 yılı hazırlık bütçe görüşmelerinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü masaya yatırıldı. Bütçe görüşmelerine katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, İl Genel Meclis üyelerine Erzurum’da yapılan tarım ve hayvancılık  hakkında bilgi verdi. Şehirde 629 bin büyük baş 610 bin küçük baş hayvanı ile ülkenin büyük bir ihtiyacını karşıladığını ifade eden Erdurmuş,  Bakanlığın Erzurum’a ayrı bir önem verdiğini söyledi. Zekerriya Erdurmuş, “ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzurum’a bulunduğu konumdan dolayı ayrı bir önem veriyor. Müdürlük olarak bizlerde bu büyük ilgiye layık olmaya çalışıyoruz” dedi. 2012 yılında 56 bin hayvanın soy kütüğünün çıkartıldığını aktaran İl Müdürü Erdurmuş toprak analizlerinde her geçen yıl daha fazla yaptıklarını aktardı. Erdurmuş, “ Toprak analizlerine bakanlık olarak ayrı bir önem veriyoruz. Bunun yanı sıra Erzurum’da son zamanlarda gittikçe artış gösteren organik tarım şehir için önemli bir unsurdur. Şu an kentimizde 2591 kişi organik tarım yapıyor. Amacımız bu sayıyı daha da artırmaktır” diye konuştu. Yapılan bütçe görüşmelerinde Tarım İl Müdürlüğüne komisyon tarafından 150 bin lira ödenek çıkartılması bazı meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık şehri olan Erzurum’a çıkarılan bütçenin çok yetersiz olduğunu söyleyen üyeler Plan ve Bütçe Komisyonunu eleştiri yağmuruna tuttu. Zekerriye Erdurmuş, “Kurum olarak meclisten  3 milyon 42 bin lira talep ettik fakat görüşmeler sonucu bu rakam önce 350 bin liraya daha sonrada 150 bin liraya indirildi. Meclis kararına saygı duyuyorum” dedi. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cavit Subaşıgüller, “Alınan ödeneğin büyük bir kısmını köylere sulama yapmak için ayırdık. Bundan dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde olduğu gibi diğer kurumlardan da kısmalar yaptık” diyerek komisyonu savundu.

Editör

Son Güncelleme: 27.11.2012 10:52
Anahtar Kelimeler:
Erzurum İl Genel Meclisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.