MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK

Ödeme 15 Ağustos yerine 6 Ağustos'ta yapılacak. Erken maaş ödemesinden sözleşmeli personel ve işçiler de yararlanacak.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 13:32
MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK
Memurlara bayram müjdesi erken geldi! Memur maaşlarının bayram nedeni ile Ağustos ayının 6'sında Salı günü hesaplara yatacağı açıklandı.
Memur maaşlarının 6 Ağustos'ta bayram öncesi ödeneceği açıklandı.Bayram nedeniyle normalde ayın 15'inde ödenen memur maaşları Ağustos ayında ayın 6'sında ödenecek.
Ödeme 15 Ağustos yerine 6 Ağustos'ta yapılacak. Erken maaş ödemesinden sözleşmeli personel ve işçiler de yararlanacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir genelge yayımlayarak, Ağustos ayı maaşlarının erken ödenmesini istedi.
Genelgeye göre, memur maaşları, 15 Ağustos yerine avans olarak Ramazan Bayramı'ndan önce ödenecek. Maaş ödemesi, 6 Ağustos'ta yapılacak. Erken maaş ödemesinden sözleşmeli personel ve işçiler de yararlanacak. Belediyelerde çalışan personel de Ağustos ayı maaşını erken alacak
 
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
 
Sayı : 27998389-115913
Konu : Aylıkların avans olarak ödenmesi
 
GENELGE
1- Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15/8/2013 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişler, 657 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesine göre, 6/8/2013 tarihinde avans olarak ödenecektir. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacaktır.
2- Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacaktır.
3- Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacaktır.
4- Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecektir. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacaktır.
5- İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Gereğini arz / rica ederim.

Editör

Son Güncelleme: 29.07.2013 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.