KUDAKA, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ KULÜPLERİ TEMSİLCİLERİNE BÖLGEYİ TANITTI

Üniversite öğrencilerinin turizm ürünlerini kullanmalarını teşvik edici program ve etkinliklerin geliştirilmesi ve uygulanması kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 28 Şubat-02 Mart 2014 tarihleri arasında Türkiye genelinde faaliyet gösteren üniversitelerin öğrenci kulüpleri yetkililerine yönelik Turizm Tanıtım Organizasyonu düzenlendi.

04 Mart 2014 Salı 12:00
KUDAKA, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ KULÜPLERİ TEMSİLCİLERİNE BÖLGEYİ TANITTI
Bölge turizm potansiyellerinin çeşitli görseller ve videolarla sunulduğu açılış toplantısının ardından Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen öğrenci kulüpleri yetkilileri kış sporları tesislerini gezdi. Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak yapan misafirler, Konaklı ve Palandöken’de unutulmaz bir gün geçirdiler.
Kent merkezindeki tarihi ve turistik mekânların tanıtımı kapsamında Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Yakutiye Medresesi’ni gezen ziyaretçiler; atlama kuleleri, buz hokeyi ve curling salonlarında keyifli anlar yaşadılar.
Programın son gününde Uzundere ilçesine düzenlenen gezide Öşvank Kilisesi, Tortum Gölü ve Tortum Şelalesini ziyaret eden üniversite yetkilileri, bölgenin kültür mirası ve doğal güzellikleri karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Turizm tanıtım organizasyonu 2 Mart 2014 Pazar günü düzenlenen değerlendirme toplantısıyla sona erdi.
Bölgenin önemli bir turistik destinasyon haline gelmesi amacıyla KUDAKA tarafından sürdürülen tanıtım çalışmalarının ikinci etabı önümüzdeki dönemde Erzincan ve Bayburt’ta gerçekleştirilecek. Hazırlanan program çerçevesinde üniversitelere düzenlenecek gezilerle öğrenci kulüplerine bölgenin turizm potansiyelleri ve kış sporları altyapısının tanıtım sunumlarının yapılması planlanıyor.

Editör

Son Güncelleme: 04.03.2014 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.