KÜÇÜKLER, SENDİKA BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MEMUR-SEN Konfederasyonu’na bağlı sendikaların başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

01 Şubat 2012 Çarşamba 19:51
KÜÇÜKLER, SENDİKA BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
 Müceldili Konağı’nda verilen akşam yemeğinde sendika yöneticileriyle buluşan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin 8 yılını değerlendirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerini görsel sunular eşliğinde sendika başkanları ve yöneticilerine anlatan Başkan Küçükler, “Erzurum’u zirve kent yapmaya söz verdik. Şu ana kadar yaptığımız yatırımlar, Erzurum’un belediyecilik tarihi boyunca görmediği hizmetlerdir” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in yaptığı hizmet sunumu, zaman zaman sendikacıların alkışlarıyla bölünürken, Başkan Küçükler, belediye hizmetlerini ‘yapılanlar’ ve ‘yapılacak olanlar’ şeklinde ele aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yatırım ve hizmetler hakkında bilgiler aktarırken, özellikle kentsel dönüşüm ve gecekondu ıslah projeleri üzerinde durdu. Başkan Küçükler, Erzurum’un birçok bölgesinde gecekondu dönüşüm projeleri uyguladıklarını belirterek, “Erzurum’da yeni bölgeleri imara açmıyor, tam tersine gecekonduların yoğun olarak bulunduğu yerleri yeniden inşa ediyoruz. Eski Mal Meydanı, Palandöken Caddesi, Üç Kümbetler civarı, kamulaştırma noktasında üzerinde ciddiyetle çalıştığımız projeler arasında geliyor. Şehitler Mahallesi’nde başlattığımız sosyal konut seferberliğini Dağ Mahallesi’nde sürdürecek, şehrin gecekondularla örülü bölgelerinde modern yerleşim yerleri oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

“ERZURUM’U CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’u cazibe merkezi ve marka bir kent haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, ulaşımdan altyapıya, çevre düzenlemelerinden sosyal ve kültürel hizmetlere varıncaya kadar her alanda model bir şehir hedeflediklerini dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Erzurum’da belediyecilik hizmetleri noktasında acil müdahale gerektiren alanlarla ilgili oluşturduğumuz yol haritasında kentsel yenileme projelerine öncelik tanıdık. Şehrin muhtelif noktalarında kamulaştırma çalışmaları yaparken, belirlediğimiz diğer alanlarda çeşitli yatırım projelerini devreye soktuk. Erzurum’da bir tane bile müstakil otopark yokken, bugün binlerce araç kapasiteli kapalı otoparklara sahip olduk. 6 köprülü kavşak hizmete sokarak, şehir içi trafiğinde ciddi bir rahatlama sağladık. Çeşitli meslek kollarını bir arada toplamak amacıyla site yatırımlarına giriştik. Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi, Galericiler Sitesi, Hurdacılar Sitesi, Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Erzurum’a kazandırdığımız ticari yatırımları teşkil ediyor” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARI
Erzurum’un içme suyu sorununun çözüldüğünü, arıtma tesisi ve ozonlama ünitesiyle şehre önemli bir yatırım kazandırdıklarını kaydeden Küçükler, “Bu yatırıma ek olarak katı atık toplama tesisimiz ve tıbbi atık sterilizasyon tesisimiz, önemli altyapı hamlelerimiz arasındadır. Bu sezonda atık su arıtma tesisi için de harekete geçiyoruz. Bununla beraber şehir içme suyu şebekesini yeniliyoruz. İhalelerini yaptık, inşallah baharda ilk kazmayı vuracağız. Bu yatırımlar, değerleri trilyonlarla ifade edilecek türden yatırımlar. Biz Erzurum’u çok önemli ihtiyaçlarından kurtardık, yarınlarına yatırım yaptık. Bu yatırımları esasen bizden önceki dönemlerde yapılmış olması gerekiyordu. Fakat yapılmamıştı, bu hizmetleri yapmak bizlere nasip oldu.” dedi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, 2012 YILININ YATIRIM PROJELERİNDEN BAHSETTİ
Başkan Küçükler, Erzurum’u 2012 yılında yeni yatırımlarla tanıştıracaklarının müjdesini de verdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kongre kültür ve fuar merkezinin temelini Çat Yolu üzerinde atacaklarını açıklayan Başkan Küçükler, Müzik Folklor ve Engelli Eğitim Merkezi ile Toplu Ulaşım Sevk ve İdare Merkezi isimli yatırımların da, yine 2012 yılının önemli projelerinden olacağını dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Biz Erzurum’a belediyecilik hizmetleri noktasında yepyeni bir ufuk kazandırdık. Bizden önceki dönemlerde sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret olan belediyecilik hizmetlerini, yatırım yağmuruna dönüştürdük. Erzurum, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde belediye eliyle yapılan kamu yatırımları noktasında bölgenin en zengin ili haline gelecek” şeklinde konuştu.
Programın sonunda söz alan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman da, Erzurum’a yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Küçükler’e teşekkür ederek, bu tür sohbet toplantılarının devam etmesini arzuladıklarını söyledi. Duman, daha sonra Başkan Küçükler’e MEMUR-SEN tarafından hazırlanan “Yeni Anayasa Raporu” kitaplarını hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 01.02.2012 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.