KÜÇÜKLER, CANLI YAYINDA ERZURUM’U ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’u ekranlara taşımaya devam ediyor. Albayrak Grubu televizyonlarından olan ve uydudan yayın yapan TVNET, dün akşam ekranlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i konuk etti.

30 Kasım 2011 Çarşamba 17:54
KÜÇÜKLER, CANLI YAYINDA ERZURUM’U ANLATTI
Gazeteci Veyis Ateşín hazırlayıp sunduğu “Akşama Doğru” isimli programda Erzurum’u ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Başkan Küçükler, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Başkan Küçükler, içme suyundan doğalgaza, ısıtma sistemli kaldırımlardan MNG Holding tarafından yapılacak olan 210 milyon dolarlık yatırıma varıncaya kadar birçok konuya değindi.
Yaklaşık bir saat süren program boyunca Gazeteci Veyis Ateş’in sorularını yanıtlayan Küçükler, Erzurum’u marka kent haline getirme hedefine doğru emin adımlarda yüründüğünü ifade etti.
Program sunucusu Ateş’in, içme suyuyla ilgili olarak geçmişte yaşanan problemlere dair yönelttiği sorulara Başkan Küçükler, “Erzurum’da Palandöken Barajı kullanıma sokulmadan önce su ihtiyacı kuyulardan gideriliyordu. İçme suyunun yetersiz oluşu nedeniyle Erzurum’da günde en fazla 2 saat su akıtılabiliyordu. Ramazan ayında iftardan önce mi, yoksa sonra mı suyu akıtalım diye, çok düşünürdük. Ama şimdi bu sorun geçmişte kaldı. Önümüzdeki 50 yıl boyunca nüfusumuz ikiye hatta üçe bile katlansa yeterli miktarda suyumuz var. Üstelik bu su 24 saat kesintisiz bir biçimde akıtılıyor” diye konuştu.

2011 KIŞ OYUNLARI’NA BAKIŞ AÇIMIZ AMAÇ DEĞİL, HEP ARAÇ ŞEKLİNDE OLDU
Gazeteci Veyis Ateş, Başkan Küçükler’e, 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum’a olan katkılarını da sordu. Başkan Küçükler ise, 2011 Kış Oyunları’na, hem hazırlık süreci, hem de sonrasında hep araç gözüyle baktıklarını belirterek, “2011 Kış Oyunları bize göre Erzurum için bir sıçrama aracı oldu. Biz oyunlara adaylık konusunu gündeme getirdiğimizde, yadırgayanlar bile olmuştu. Ama Erzurum bu imtihandan yüzünün akıyla çıktı ve şimdi olimpiyatları konuşuyoruz” dedi.
Kış Oyunları dolayısıyla Erzurum’a kazandırılan modern tesislerin, uluslararası şampiyonalara ve müsabakalara ev sahipliği yapmaya devam edeceğinin altını çizen Küçükler, “Erzurum, Anadolu’nun sıradan bir kenti değil. Geçmişte de öyleydi. Erzurum medeniyetler merkeziydi. Bugün de dünyanın sayılı kış turizm merkezleri arasında bulunuyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin, kış sporları ve kayak merkezleriyle ilgili olarak sorulduğunda Erzurum’a dair mutlaka bir şeyler duymak mümkündür. İşte biz bundan sonra bu ayrıcalığı kullanacağız.” şeklinde konuştu.

“ERZURUM’DA HAVA KİRLİLİĞİ SORUNU ORTADAN KALKTI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Akşama Doğru” adlı programda doğalgaz kullanım imkanı ve MNG Holding yatırımlarına da değindi. Erzurum’da doğalgaz altyapısının yüzde yüzlere varan oranda tamamlandığını vurgulayan Küçükler, kullanım oranının ise, yüzde 65 civarında olduğunu söyledi. Doğalgaz sayesinde Erzurum’un hava kirliliği sıkıntısından kurtulduğunu anlatan Başkan Küçükler, en kötü koşullarda bile Erzurum’un hava kirliliği değerlerinin sınır değerlerin çok altında çıktığına dikkat çekti. Küçükler, Erzurum’da hava kirliliğinin şehrin topografik yapısıyla da yakından ilgili olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum’un etrafı yüksek dağlarla çevrili. Bu durumda normal şartlarda bile hava sirkülasyonu yeterince mümkün olmuyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar Erzurum’da hava kirliliği sınır değerlerin bile çok üzerine çıkardı. Ama doğalgaz kullanımı sayesinde bunu normal bir düzeye indirmeyi başardık” diye konuştu.

KÜÇÜKLER: MNG HOLDİNG’İN YATIRIMLARIYLA İLGİLİ EN KÜÇÜK BİR AKSAKLIK YOK
MNG Holding’in Erzurum’a yapacağı yatırımlara da vurgu yapan Küçükler, “Bizim bu hususta yaptığımız planlama saat gibi işliyor. Şu anda Erzurum’un yeni otogarını yapıyoruz. Ardından MNG Holding ikiz kuleler, şehir oteli ve eğlence merkezinin inşaatına başlayacak. Yatırımla ilgili herhangi bir problem ya da aksaklık yok. Toplamda 350 milyon liralı bulacak olan bu yatırımlar, verdiğimiz söz üzere Erzurum’a kazandırılacak” dedi.
Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum’a hizmet etmek gerçekten çok güzel bir duygu. Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımız Erzurum’a fevkalade ilgi ve yakınlık gösteriyorlar. Yerel yönetimlere hükümetimizce sunulan imkanları ise, Erzurum’da bizler hizmete ve yatırıma dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.