Korkut ve Orhan’dan taziye mesajı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan, ünlü sanatçı İbrahim Erkal’ın vefatı dolayısıyla birer taziye mesajı yayınladılar.

admin
admin
13 Mayıs 2017 Cumartesi 00:45
Korkut ve Orhan’dan taziye mesajı

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, geçirdiği rahatsızlık sonucu bir süredir hastanede yaşamını yitiren İbrahim Erkal’ın Erzurum’un değerleriyle yetişmiş bir sanatçı olduğunu belirterek “Erzurum adına acı bir kayıptır” dedi.

Ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Korkut, “Sanatçılar bir toplumun önemli değerleridir. Erzurum, özellikle Narman ilçemiz geçmişten günümüze önemli sanat insanları, halk ozanları, yani aşıkları yetiştirmiştir. Emrah’tan, Sümmani’ye çok kıymetler bu topraklardan çıkmıştır. İbrahim Erkal, bu değerlerle yetişmiş, besteleri ve sözleriyle yüreklere kazınmıştır. Ölümü, öncelikle ailesi, Erzurumlu hemşerileri ve milletimiz için önemli bir kayıp olmuştur. Değerli eşlerine, geride bıraktığı yavrularına, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun, Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

BAŞKAN ORHAN’DAN TAZİYE MESAJI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Erzurum İbrahim Erkal’dır, İbrahim Erkal Erzurum’dur.” dedi.

Erzurumlu ünlü sanatçı İbrahim Erkal’ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımlayan Başkan Orhan, Erzurum’un sanat camiasında parlayan yıldızı olan İbrahim Erkal’ın vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Başkan Orhan, “Onun hemen her şarkısında, türküsünde Erzurum vardı, Palandöken vardı. O, Erzurum kültürüyle yoğrulmuş, örnek bir sanatçı, gerçek bir Dadaş, tam bir Erzurum beyefendisiydi. Hayatını ve sanatını Erzurum’a adadı. Sanat camiasında Erzurum, İbrahim Erkal ile tarif bulurdu. Çok genç yaşta vefatı, bizleri, tüm hemşehrilerimi ve sanat camiasını derinden yaraladı. Başta kıymetli eşi, çocukları ve yakınları olmak üzere, aziz hemşehrilerim ile sanat camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.