KIZAK YARIŞMASI GÜZEL GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Turizm ve Yaylacılık Derneğinin Pasinler’de düzenlemiş olduğu “1. Geleneksel Kızak Yarışması Festivali” yüksek bir katılımla heyecanlı, eğlenceli bir havada son buldu.

03 Şubat 2014 Pazartesi 11:31
KIZAK YARIŞMASI GÜZEL GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Pasinler Kale’sinde Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’nun açılışıyla başlayan festivalde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler dalında yarışmalar yapıldı. Büyüklerde birinci Abdulgaffur Penekli, gençlerde birinci Sefa Mor, yıldızlarda birinci Cengiz Tali ve miniklerde birinci ise Abdurrahman Geyik oldu. Yarışmaya damgasını vuran kızak ise Özgür Penekli’nin Otomotik ismini verdiği kızağı oldu.
Kızak festivalinde ayrıca Güreş Takım Hocası Halim Muşlu’nun pehlivanları karda güreş yaparken, Kickboks Takımı Antrenörü Tamer Çam ve sporcuları ise birbirinden güzel gösterilerini gösterdiler. Kızakla kayan kayakçılar gün boyu müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Tarih Öğretmeni Mustafa Özkan okuduğu birbirinden güzel şiirlerle yarışmaya renk kattı. Yarışmalar sonrası Pasinler Kalesinde festivale katılanlara yarışmacılara yemek ve çay ikramında bulunuldu.
Turizm ve Yaylacılık Dernek Üyesi ve Kızak Komisyon Başkanı Aydın Taşbaşı, unutulmaya yüz tutmuş kızak kültürünü yaşatmanın mutluluğu içerisinde olduğunu, bu festivalin bir sonraki yıllarda her yıl şubat ayının ilk Pazar günü düzenleyeceklerini belirtti.
Taşbaşı, “İnsanlara geçmişin hasretini biran olsun unuttura bildiysek ne mutlu bize.” dedi.
Yarışmaya katılan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ise, ”İlkini bugün yaptığımız Kızak yarışmasını gelecek yıllarda da yapayı düşünüyoruz. İlçemizde yıllardan beri süregelen 7 hafta karakucak güreşlerinin yanı sıra Çermik Festivali de bulunuyor. Festivallerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu organizasyonu yaparak bizlere bugünü yaşatan dernek yönetici kardeşlerime sonsuz teşekkürler.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 03.02.2014 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.