KIŞLIK YAKACAKLARI TEZEK

Erzurum'da alım gücü düşük olan vatandaşlar, kışlık yakacaklarını kırsal kesimlerden topladıkları hayvan gübrelerinden elde edilen tezekle karşılıyor.

06 Aralık 2013 Cuma 16:17
KIŞLIK YAKACAKLARI TEZEK
Kış aylarının yaklaştığı Erzurum’da odun ve kömür alamayan vatandaşlar, hayvanların otlatıldığı alanlarda hayvanların gübrelerini toplayarak, kışlık yakacaklarını temin ediyor. Kışlık yakacaklarını temin etmek için hayvanların otlatıldığı meralara ve dağlık alanlara çıkan küçük yaştaki çocuklar ve aileleri, topladıkları hayvan atıklarını torbalara doldurup evlerine getirerek kışlık yakacaklarını hazırlıyor. Erzurum'un Süt evleri semtinde kışlık yakacaklarını toplayabilmek için gün boyunca arazide kurumuş büyükbaş hayvan gübrelerini toplayan çocuklar, "Maddi durumumuz düşük olduğu için kışlık yakacak alamıyoruz. Bu sebeple araziden kurumuş tezek toplayıp eve götürüp yakacak olarak kullanıyoruz" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2013 16:18
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDoğuTezek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.