İrem Sönmez; “Kadına Şiddete Meydan Okuyoruz” etkinliği ile kadınların seslerini duyurmak için 24 saat aralıksız yüzdü. Sudan hiç çıkmadı ve bütün yeme içme ihtiyaçlarını suda karşıladı. Maltepe Belediye’si tarafından plaket verildi. İrem Sönmez 21 Eylül 2023 tarihinde suya girdi ve 24 saat yüzdü. Ne yazık ki basında yeteri kadar sesi duyulmadı. İrem Sönmez’in sesinin duyurulması önemliydi çünkü!

Şiddet insanlık ayıbı! Çocuğa, kadına şiddet utanç verici! İnsanlık ayıbı! İzleri yıllarca acıları sürüyor. Şiddete maruz kalanlar, psikolojik yaralarını yıllarca taşıyorlar. Bu yaraları taşıyanlar, şiddete kurban gidenlerin yanlarında ne kadar şanslı; bunu bilemeyiz. Çünkü birçok kadın ve çocuk ömrünün baharında bir zalim, bir katil tarafından hayattan koparılıyor!

Ağustos 2023 yılı içerisinde resmi rakamlara göre 29 kadın katledilmiş. Bu sayıya şüpheli ölümler, şüpheli kazalar, şüpheli intiharlar dâhil değil.

2022 yılında 381 kadın katledildi.

Dayak yiyen, şiddet gören, hakarete uğrayan ve ölümle tehdit edilen kadın sayısı ise binlerle ifade ediliyor.

Devletimizin kadınlara sığınma evi uygulaması demek ki yeterli olmamış. Devletimizin daha ciddi ve sıkı ve üst seviyede tedbir alması gerekiyor. İşin şakası yok. Devlet tehdit oluşturan, şiddet uygulayan insanları toplumdan uzun süre tecrit ederek, tehdit altındaki bu insanlarımızı korumalıdır. Kadını tecrit etmek yerine tehdit oluşturan erkek tecrit edilecek; belki de çözüm bu kadara basittir. Tehdit altındaki kadının sesi duyulmalıdır.

Yakın koruma vermek dâhil her çare devlet tarafından uygulanmalıdır. 36 ülke içerisinde kadına şiddette birinci sıradayız. Hâlâ her gün maalesef kadın cinayet haberleri duyuyor, kahroluyoruz.

Devletimiz, şiddet meyilli, silah, dayak, hakaret, tehdit içeren bütün televizyon dizilerini engellemelidir.

Eğitim sistemimize, şiddet uygulayanlara tecritte, şiddeti alçaltan, şiddeti kınayan, şiddet gösterenlerin bütününe dünya klasiklerini okutabilecek ödevler vermelidir.

Kadın ve çocuğa şiddet uygulayanların sosyal vatandaşlık hakları kısıtlanmalı veya durdurulmalıdır. Bu insanların araç kullanmaları, toplu yerlere girebilmeleri, toplu taşımaları kullanmaları engellenmelidir.

Herkesin annesi, kızı, hanımı, kardeşi var! Ve bu yakın akrabaların adaleti sağlamaları veya kendilerini korumaya kalkmaları bir anarşiye sebep olabilir. Bunun için devletimiz tedbirlerini düşünerek ve gereğine inanarak ve kendileri veya yakınları tehdit altındaymış gibi acilen tedbir almalıdır!

İrem Sönmez Hanımefendi; sesinizi ben duydum, gereğini yazı olarak köşeme taşıdım. Umarım sesinizi medya, televizyonlar, köşe yazarları, devletimizi yönetenler de sesinizi duyar ve gereğini yaparlar!

İrem Sönmez; Size büyük bir sorunumuz olan kadına şiddet için çok önemli bir etkinlik yaptınız, bütün kalbimle teşekkür ediyorum, saygı duyuyorum ve saygılar sunuyorum! Sesi çıkmayanları, duymazdan gelenleri ve gereğini yapmayanları da gereği için davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.